Odporný zločin Evropské unie, která dokazuje, že jsou jí vlastní obyvatelé ukradení. Evropské národy mají právo zbavit se nadvlády Bruselu. Okamura, Zahradil či Foldyna o Babišovi a Orbánovi

13.09.2018 14:55 | Zprávy

ANKETA Premiér Andej Babiš se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz distancoval od europoslanců zvolených za ANO, kteří hlasovali pro návrh o zahájení řízení proti Maďarsku dle článku 7 Smlouvy o EU, kdy mohou být Maďarsku odebrána hlasovací práva v EU. O Teličkovi a Ježkovi zvolenými za ANO řekl, že „nás zradili“. Babiš řekl, že stojí za maďarským premiérem Viktorem Orbánem a že to je náš spojenec. A že Orbán byl jediný, kdo postupoval dle Dublinu a čelil ilegální imigraci.

Odporný zločin Evropské unie, která dokazuje, že jsou jí vlastní obyvatelé ukradení. Evropské národy mají právo zbavit se nadvlády Bruselu. Okamura, Zahradil či Foldyna o Babišovi a Orbánovi
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

„Já se samozřejmě musím distancovat od hlasování našich poslanců v Evropském parlamentu, protože Maďarsko je náš spojenec… Takže já stojím za Orbánem, my jsme spojenci a V4 funguje. A pokud jde o nějaký nesmyslný návrh evropských poslanců, kteří tam za rok nebudou, tak mě samozřejmě mrzí, že ti naši hlasovali tak, jak hlasovali, ale oni tam hlasují sami za sebe. A to, že nás zradili Telička i Ježek, je jasné a je to pro nás samozřejmě poučení… Viktor Orbán byl jediný, který se choval podle Dublinu a který postupoval velice konkrétně a radikálně proti ilegální migraci. Proti ilegálním migrantům, kteří přicházejí poté, co pašerákům zaplatili vysoké částky,“ řekl ParlamentnímListům.cz premiér Andrej Babiš.

Europoslanci ANO dlouhodobě hlasují zcela v rozporu s rétorikou premiéra Babiše

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech premiéra Babiše myslí. Velká část politiků poukazuje na to, že europoslanci ANO často hlasují proti tomu, co říká předseda ANO Andrej Babiš.

„Hlasování současných českých europoslanců je porušení jednoty V4 a je proti národním zájmům ČR – europoslanci hnutí ANO dlouhodobě hlasují zcela v rozporu s rétorikou premiéra Babiše, což znamená, že premiérovi nelze v zahraniční a evropské politice věřit, jelikož v Bruselu vždy skloní hlavu. V Čechách věší lidem bulíky na nos a následně v Bruselu hlasuje úplně opačně, než říká u nás. Hlasování těch českých europoslanců, kteří hlasovali PROTI Maďarsku a PRO sankce vůči Maďarsku, je zcela skandální  – byli to všichni europoslanci zvolení za ANO: Dita Charanzová, Martina Dlabajová, Petr Ježek a Pavel Telička, dále Stanislav Polčák (STAN), poslanci za TOP 09 Luděk Niedermayer, Jiří Pospíšil a Jaromír Štětina a Miroslav Poche (ČSSD), který je navržen na funkci českého ministra zahraničí. Odvahu postavit se na stranu Maďarska nenašel ani europoslanec Pavel Poc (ČSSD), který se zdržel. Spolupráce v rámci V4 by měla být základem české zahraniční politiky. Jasně se demaskovali ti, co hlasovali pro doporučení řízení proti Madarsku, a to byli členové ANO, TOP 09,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhrajeme. Z Ruska jdou „signály“ ne podle chuti Petra Fialy

10:44 Vyhrajeme. Z Ruska jdou „signály“ ne podle chuti Petra Fialy

Překvapení, pohoršení, šok. Tak reagují mainstreamová média na výkon Joea Bidena v debatě proti Dona…