Odsouzený exstarosta Novák neleží v nemocnici, zjistil server

30.12.2012 10:10 | Zprávy

Bývalý starosta Chomutova Alexandr Novák odsouzený za korupci zatím nenastoupil do vězení kvůli údajné hospitalizaci v teplické nemocnici. Byl tam přijat ve stejný den, kdy se měl hlásit ve věznici v Praze na Pankráci. Server lidovky.cz ale zjistil, že tam neleží.

Odsouzený exstarosta Novák neleží v nemocnici, zjistil server
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Mluvčí chomutovského soudu před Vánoci potvrdila, že Novák je v nemocničním zařízení. Server lidovky.cz teď ale zjistil, že Novák tam nebyl hospitalizován, ale pouze dojížděl na ambulantní léčbu. Tu podstupuje i v současnosti. Potvrdil to zdroj přímo z nemocnice v Teplicích.

Odsouzený má vředy, má proto odklad. Překvapující humanismus, komentuje Bok

Novák má na své straně posudek vězeňské služby, která doporučila odložit výkon trestu o půl roku kvůli stabilizaci jeho zdravotního stavu. O jeho nástupu ovšem bude rozhodovat soud v Chomutově.

Novákův právník Jan Růžek naznačil, že se jedná o žaludeční vředy a odsouzený starosta údajně prodělal mozkovou mrtvici.

"Překvapuje mne najednou takový humanismus vězeňské služby, když v jiných, velmi závažných případech, běžně nevyhovuje. Bylo by zvláštní, kdyby člověk se žaludečními vředy nenastoupil do vězení, když jsou ve vězení i těžcí astmatici," podivil se nad verdiktem komise předseda spolku Šalamoun John Bok.

Novák měl původně podmínku a pokutu. Po odvolání byl poslán do vězení

Mluvčí vězeňské služby Robert Káčer ovšem rozhodnutí zdravotníků brání. S Novákem je prý zacházena jako s kterýmkoliv odsouzeným.

Novák dostal čtyři roky ve vězení za to, že si z Německa nechal na čerstvě zřízený rakouský účet poslat úplatek 42 milionů korun za zprostředkování prodeje akcií Severočeské plynárenské a Severočeské energetiky německé společnosti VNG.

Původně měl jen dvouletou podmínku a pokutu 5 milionů korun. Proti trestu se ale odvolal a od Krajského soudu v Ústí nad Labem dostal čtyři roky nepodmíněně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…