„Je třeba vnímat ty výsledky v kontextu. Těch 15 procent šizených potravin vyplývá z poslední kontroly a ne z celkových kontrol, které byly provedeny v minulém roce. Tam byl výsledek lepší, nekvalitní potraviny dosahovaly maximálně 4 procent,“ uvedl Hlaváček v Událostech, komentářích. „Poslední kontrola se strefila do špatných potravin, byla záměrně zaměřena na problematické výrobky.“
Na všem špatném se však dá najít něco dobrého. „Výsledek kontroly ukazuje, jak máme kvalitní systém kontrol,“ snažil se Hlaváček uklidnit spotřebitele a dodal, že tuzemské produkty jsou obecně kvalitnější. „Je to i politikou ministerstva zahraničí.“
Je možné výrobce nějak potrestat? zajímalo moderátora Martina Veselovského. „Legislativa nám dává řadu možností, výsledky kontrol jsou do příslušných orgánu, kde mohou být dodavatelé potrestáni až mnohamilionovými pokutami.“
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: aš