Peake: S Janouškovým stylem života je div, že nehoda nedopadla hůře

25.03.2012 21:15 | Zprávy

Předsedkyně Legislativní rady vlády Karolína Peake požaduje důsledné prošetření kauzy okolo odposlechů Romana Janouška a Pavla Béma. Podle ní Janouškova nehoda ukazuje, jaký styl života žije.

Peake: S Janouškovým stylem života je div, že nehoda nedopadla hůře
Foto: sap
Popisek: Karolína Peake

„Dosud zveřejněné odposlechy dokazují to, o čem si více než pět let zpívali vrabci na střeše, tedy že Janoušek ovlivňoval významným způsobem pražskou magistrátní politiku, veřejné zakázky i prodeje nemovitostí,“ míní Karolína Peake.

Naráží tím na kauzu odposlechů bývalého primátora Pavla Béma a podnikatele Romana Janouška. Z telefonních hovorů je patrné, že lobbista výrazně ovlivňoval pražskou politiku.

„Doufám jen, že zveřejněním odposlechů s takovým časovým zpožděním dojde k vyčištění pražské politické scény a nikoli jen k přeskupení moci do jiných rukou. Následnou Janouškovu dopravní nehodu a vyšetřování je možné považovat za ukázku stylu jeho života a buďme rádi, že nedošlo ještě k hrozivějším následkům,“ píše Peake.

Odposlechy nahrála Bezpečnostní informační služba (BIS). Poté je měla k dispozici i bezpečnostní agentura ABL, které v té době šéfoval Vít Bárta, spolustraník Peake.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …