Petr Pavel poráží Babiše! Nerudová taky, píší HN

08.02.2022 12:25

Prezident Miloš Zeman v nedělním vysílání CNN Prima News – v pořadu Partie – uvedl, že zatím se do prezidentské soutěže přihlásilo jen několik šašků. Zároveň vyjmenoval ty, kteří podle něj mají možné šance na úspěch. K jeho slovům se nyní vyjádřil nejen Ondřej Leinert v Hospodářských novinách, který poukazuje na šance i jiných možných prezidentských kandidátů, ale na sociálních sítích promluvil i marketér Jakub Horák, který před minulou prezidentskou volbou spolupracoval s Mirkem Topolánkem.

Petr Pavel poráží Babiše! Nerudová taky, píší HN
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48688 lidí

„Já si vyberu. Ale nejdřív si musím vybrat z určité skupiny osob, které na to mají. Promiňte mi moji obvyklou drsnost, ale do prezidentské soutěže se přihlásilo zatím jen několik šašků. Z těch, kdo se přihlásili, má moje sympatie jen Alena Vitásková, která v minulosti bojovala proti solárním baronům. Těžké váhy se ještě nepřihlásily, ale já očekávám, že se to stane, na pravici, na levici i na středu. Na levici bych tipoval Josefa Středulu, na pravici Vladimíra Dlouhého. A  Andrej Babiš bere voliče zleva i zprava. Tito tři kandidáti plus Alena Vitásková mají šanci býti zvoleni. Ti všichni ostatní kandidují jenom proto, že budou, kde by jinak nebyli, na televizních obrazovkách, a bude se o nich hodně mluvit a hodně psát,“ řekl doslova Zeman v nedělní Partii. „U mě zatím mírně vede Andrej Babiš, i když udělal několik chyb, které jsem mu do očí vytkl,“ sdělil pak Zeman k možnému kandidátovi. Podle něj Babiš do prezidentské volby půjde. 

Ondřej Leinert se ve svém textu na serveru iHNed.cz rozepisuje o tom, že se prezident Zeman podle něj mýlí. „Šanci na Hrad mají i Nerudová a Pavel, podle průzkumu by porazili Babiše,“ uvádí. Ani jeden z nich však zatím prezidentskou kandidaturu nepotvrdil.

„Pokud by Babiš stál proti Pavlovi nebo Nerudové, volilo by ho 32 až 33 procent lidí, Pavla a Nerudovou pak shodně 41 procent, zbytek by k volbám nešel nebo zatím neví,“ zhodnotil pak aktuální průzkum na sítích také Jakub Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …