Pro Hilšera volby ještě neskončily. Ale Pirátů se zastal

25.09.2024 22:44 | Monitoring

Důvody odvolání Ivana Bartoše z postu ministra byly jen zástěrkou. Cílem je vyštípat z vlády Piráty, možná je to i příprava na budoucí opoziční smlouvu, to může být to kmotrovské křídlo ODS s ANO, hovořil o vládní krizi v Pressklubu na Frekvenci 1 senátor Marek Hilšer, který ve volebním obvodu Praha 2 vyhrál v prvním kole senátní volby.

Pro Hilšera volby ještě neskončily. Ale Pirátů se zastal
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marek Hilšer

Úvodem komentoval krizi ve vládě premiéra Petra Fialy. Ten oznámil, že navrhne Bartošovo odvolání z funkce ministra pro místní rozvoj a vicepremiéra pro digitalizaci, a sice pro jeho neschopnost zvládnout digitalizaci stavebního řízení. „Rozhodně to vypovídá o krizi v celé té vládě. Čtu to tak, že uprostřed ODS jsou dvě křídla, jedno křídlo je to slušnější, druhé křídlo je to kmotrovské, a to se teď pere mezi sebou.

Myslím, že to kmotrovské křídlo – jsou to ti staří členové ODS jako pan Blažek, Kuba a spol. – už teď nechce Piráty ve vládě. To slušnější křídlo je pan Vystrčil, Fiala..,“ uvedl pro Frekevenci 1 Hilšer, že nedokáže posoudit, zda situace může vyústit až v předčasné volby.

„Takže cílem je vyštípat z vlády Piráty, kteří jsou jediným protikorupčním hnutím v České republice, potřebují se jich zbavit. Možná je to i příprava na budoucí opoziční smlouvu, to může být to kmotrovské křídlo ODS s ANO,“ řekl Hilšer. Dobře to podle něj popsal ve svém příspěvku novinář Jaroslav Kmenta ve svém příspěvku na platformě X.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 2673 lidí
Hilšera především zaráží načasování, kdy přišlo odvolání Ivana Bartoše z postu ministra. „Bartoš se dostal do takových podmínek, které byly v řadě věcí neřešitelné. Není jednoduché to udělat za půl roku, když vám do toho hází vidle antimonopolní úřad... Myslím, že to byla jen zástěrka, protože pan premiér tyto věci věděl už dlouho, určitě je věděl včera ráno a za hodinu změnil názor. Je zvláštní, jak to proběhlo. Určitě to bylo načasované i po krajských volbách. Byl tam nějaký zvláštní vnější tlak, protože ty věci se dají řešit jiným způsobem,“ vyjádřil Hilšer svůj názor.

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Praha 2 postoupil z prvního místa obhajující senátor Marek Hilšer (MHS). Za týden se utká s egyptologem Miroslavem Bártou (nestr. za STAN + TOP 09). „Mám energii bojovat s klientelismem, je to obrovský vliv oligarchů, jako je pan Tykač, Babiš, Křetínský na politiku u nás, a to takovým způsobem, že oni z toho hodně těží a společnost hodně ztrácí. Politici nehájí veřejný zájem, ale zájem velkých nátlakových skupin, protože tu nefungují antimonopolní úřady. Je potřeba, aby v Senátu byl někdo, kdo o tomhle mluví a kdo s těmito oligarchy není spojován,“ dodal senátor Hilšer obhajující mandát, proč chce dál působit v horní parlamentní komoře.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Robert Králíček byl položen dotaz

edOKLADY

Zdravím. Vy tady zmiňujete spousty vyhlášek, které mi upřímně nic neříkají. Mě zajímá jedna věc, jak je možné, že aplikace eDoklady nebyla dostatečně zabezpečena, a kdo za to ponese odpovědnost? Protože ta data už odešla, to už nikdo nevrátí a je jen otázkou, zda třeba nebudou časem nějak zneužity a...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 33 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tohle je k blití:, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarle , 26.09.2024 10:27:25
Prezident Srbska: Rusové, kteří osvobodili vězně Osvětimi, nebyli pozváni na vzpomínkové akce, věřím, že ti, kteří tábor vytvořili, tam budou.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

14:15 Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Kongresu USA Mike Johnson požaduje „okamžitý vyhazov“ …