Profesor Fiala vykopl sněmovní debatu: Je absurdní, aby Českou republiku vedl premiér s tolika problémy

23.11.2018 10:21 | Zprávy

Jako první vystoupil na schůzi o nedůvěře vládě předseda ODS Petr Fiala, jenž apeloval na to, že je nutné chránit ústavní funkci předsedy vlády před jím samotným.

Profesor Fiala vykopl sněmovní debatu: Je absurdní, aby Českou republiku vedl premiér s tolika problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

"Je účelné oprostit se od kontroverzní emoce, kterou vyvolává osoba současného premiéra, na tom by dnešní rozhodnutí nemělo stát a padat," podotkl ve svých slovech Fiala. Odmítá tak to, že by šlo o pokračování kauzy "antiBabiš".

"V případě, že zůstane ve funkci současný předseda vlády, je nutné si říct, jak chceme dále fungovat," podotkl Fiala a rozhovořil se o střetu zájmů současného premiéra. "Máme zde příběh se zápletkou, který by nedokázal napsat mnohý autor detektivek. Naší právní povinností je chránit ústavní funkci předsedy vlády před jím samotným," dodal.

"Jsme to my, Poslanecká sněmovna, která má dnes ústavní povinnost. Máme tu co do činění se situací, která je postavena na hlavu. Odpovězme si například na otázku: Jak mohou příslušné státní instituce chránit předsedu vlády, když jeho rodinný příslušník navštěvuje Krym? Jak za této situace mohou státní orgány chránit předsedu vlády? Jak jej mohou zároveň vyšetřovat a chránit ústavní funkce a integritu?" ptal se Fiala.

"Je absurdní, aby Českou republiku vedl premiér s tolika problémy," sdělil Fiala závěrem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…