Šlachta začal s kampaní. Lidé mu vyprávějí o vládě. A není to hezké

07.08.2024 22:22 | Monitoring

Bývalý elitní policista a předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta v rozhovoru pro XTV promluvil o své kandidatuře do Senátu. Je přesvědčen, že v senátních a krajských volbách se podaří zopakovat úspěch v eurovolbách. „ODS se snažila nás rozpojit, tak my to s Motoristy ale táhneme pořád spolu,“ uvedl Šlachta, který hovořil i o svých ambicích stát se šéfem vnitra. Varoval také před Ukrajinci v souvislosti s organizovaným zločinem.

Šlachta začal s kampaní. Lidé mu vyprávějí o vládě. A není to hezké
Foto: XTV
Popisek: Robert Šlachta v XTV

Šlachta chce na podzim kandidovat do Senátu na Břeclavsku, nakolik vysoké jsou jeho šance získat křeslo v horní parlamentní komoře, nechtěl odhadovat: „Šance nechci hodnotit, míněno po mých zkušenostech se sněmovními volbami v roce 2021, kdy jsme skončili i přes očekávání těsně před branami. Nechci hodnotit výsledek, je to samozřejmě vůle voličů, jestli mne tam pošlou, nebo ne,“ uvedl v rozhovoru pro XTV.

Zatím podle něj vše nasvědčuje tomu, že v senátních volbách bude mít podporu voličů: „Senátní volby jsou ale rozdílné. Je to přímá volba, kandiduji tam pod svým jménem. Už nyní jezdím mezi lidi po volebním obvodu 56, kde bydlím. Zatím to vypadá, že podpora od občanů je. Podporu mi dávají i podnikatelé, kteří lidi zaměstnávají,“ pokračoval šéf Přísahy. „Chodí za mnou lidé, kteří jsou nespokojeni s vládou. To, co slyším na naše elity, vadí jim chování vlády vůči občanům, chování ministra vnitra, drahé potraviny. Chodí za mnou lidé,“ uvedl, že ve značné části české společnosti panuje velká nespokojenost s vládou.

V jeho kampani se prý objeví i Filip Turek z Motoristů, kteří šli s Přísahou do eurovoleb a slavili úspěch. „Jak s Filipem Turkem, tak Petrem Macinkou jsme domluvení, že mám jejich podporu. S Petrem Macinkou jdeme společně i do krajských voleb. Přísaha jde tedy s podporou Motoristů, kteří v tuto chvíli svoji krajskou strukturu dobrušovávají,“ dodal Robert Šlachta.

„Je to tak, že ač se ODS snažila nás nějakým způsobem po evropských volbách rozpojit, tak my to táhneme pořád spolu. Věřím tomu, že výsledek v evropských volbách zopakujeme teď v krajských a senátních volbách,“ řekl Robert Šlachta. „V dnešní době vláda tlačí zákony, které jsou hodně proti občanům, jsou asociální. Senátem jí procházejí bez problémů. Pokud hlas občanů dostanu, tak to bude hlas proti té vládě,“ podotkl kandidát do Senátu.

V případě, že se do Senátu dostane, bude to znamenat, že končí jeho ambice stát se ministrem vnitra? „Naopak. Boj o ministra vnitra v žádném případě nevzdávám. Náš cíl jsou samozřejmě parlamentní volby v roce 2025,“ uvedl Robert Šlachta.

Ostře kritizoval vedení Ministerstva vnitra. „Chybí nám už 6 000 policistů. Pomalu klesáme v měřítku bezpečné evropské země. Mám obavu, že kdy odboráři veřejně kritizují vedení vnitra, že nejsou finanční prostředky na policisty. Ti na ulicích budou chybět. Policie se dostává na rozcestí, pokud policisty neudržíme, budeme mít s bezpečností velké problémy. Podívejme se, co se děje ve světě – migrace, bezpečnost je to, co lidi zajímá,“ poukázal Šlachta.

Vrátil se také k případu střelby na filozofické fakultě v Praze. „Zdá se, že pro ministra vnitra je to uzavřená věc. Pro mne je to strašná ostuda, strašná ostuda vůči pozůstalým a vůči tomu, jakým způsobem lhali, jakým způsobem vysvětlovali. Je to jedna z věcí, o které se se mnou lidi na ulici baví. Zatloukat, zatloukat, dokud se na to nepřijde a novináři to nevyhrabou, je to strašně neuctivé. Je jasně vidět, že se stala fatální systémová chyba. Ten člověk na Ministerstvu vnitra měl dávno odevzdat klíče a měl rezignovat, to je pro mě jediná možnost,“ poznamenal k ministru Vítu Rakušanovi.

Jako bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se Šlachta věnoval přílivu uprchlíků z Ukrajiny, kterých je namístě se obávat. „Proudili sem nekontrolovatelným způsobem díky naší vládě. Dobrý úmysl organizovaný zločin vždy využívá. Já bych se obával Ukrajinců kvůli organizovanému zločinu a vyzývám orgány státní moci, aby zlepšily kontrolní činnost,“ uvedl Robert Šlachta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Natálie Brožovská

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

šlachta i motoristi se musí smluvně distancovat od zločinecké mafie ods spol ,že s nimi nikdy nepůjdou do vlády , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 08.08.2024 10:52:13
jinak tu máme to samé spojence pro fašistický fialohnus , viz protikorupční VV a den po volbách už se hloupým smáli a rozdělili so korýtka ve žlutých lázních

|  9 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…