Středočeská kandidátka a zastupitelka ČSSD je obviněna z vydírání

20.07.2012 12:48

Deník Právo informuje o tom, že David Rath není ze středočeské ČSSD jediný, kdo má problémy s policií.z Zastupitelka kraje Miloslava Vlková stojí před soudem kvůli vydírání své bývalé podřízené z dob, kdy byla starostkou obce Štěchovice.

Středočeská kandidátka a zastupitelka ČSSD je obviněna z vydírání
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

O tom, že Vlková čelí obžalobě, se deník dozvěděl díky odposlechům v kauze Rath, jejichž část se redakci podařilo získat. O někdejší starostce Štěchovic totiž v rozhovoru se svou partnerkou Kateřinou Pancovou mluví bývalý poslanec Petr Kott. Stěžuje si, že on nemůže být na kandidátce do podzimních krajských voleb ani na nevolitelném šedesátém místě, ale Vlková ano, dokonce na postu číslo pět.

Šlo o nahé fotografie

„Takže já jsem nemoh na kandidátku a může tam Vlková, která má na krku obžalobu... Bude na kandidátce, prosím tě. Je to jednička z Prahy-západ,“ říká Kott. Vlková skutečně kandiduje do podzimních voleb jako lídr oblastního sdružení ČSSD pro Prahu-západ, nicméně je na 14. místě. I tak má ale šanci dostat se znovu do krajského zastupitelstva.

Sama Vlková na tom zatím nemíní nic měnit, hodlá kandidovat dál a v úterý své obvinění bagatelizovala. Hrozí jí ale až čtyřleté vězení. Kauza se týká sporu s bývalou knihovnicí ve Štěchovicích z roku 2010, kterou tehdy tamní starostka Vlková zaměstnala na dohodu o provedení práce. „Tato dáma spravovala knihovnu a veřejně přístupnou internetovou stanici. Na té si vyvěsila klip, který sympatizuje s fašismem,“ uvedla Vlková.

Knihovnice Olga Hlaváčková tvrdí, že ji Vlková vydírala jejími nahými fotkami, které našla v pracovním počítači. Údajně chtěla, aby knihovnice opustila všechny své funkce, jinak fotky zveřejní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…