Superhrdina SPD škrtí „Fialu“ a píchá ho vidlemi

19.08.2024 10:00 | Zprávy

Kampaň SPD graduje. Tentokrát se hnutí pouští do boje s Drahotou. Konkrétně s Petrem Drahotou, komiksovou postavičkou nápadně připomínající premiéra. „Vetřel se mezi dobrosrdečný lid, sliboval slušnost, spravedlnost a bohatství pro všechny. Lidé uvěřili jeho slibům, ale Drahota je napálil. Zavedl obří daně, cenzuru, drahotu a hnal lidi do války,“ popisuje ho komiks, který je součástí soutěže, ve které se losuje o iPhone 15 Pro. Vizuály má redakce ParlamentníListy.cz k dispozici.

Superhrdina SPD škrtí „Fialu“ a píchá ho vidlemi
Foto: SPD
Popisek: Zatočíme s Drahotou! - kampaň SPD

Kampaň SPD pokračuje. Po obrázcích generovaných AI tentokrát hnutí přichází s komiksem a pexesem. V komiksu Zatočíme s Drahotou se popisuje zrození Petra Drahoty, jehož vizáž nenechává v podstatě nikoho na pochybách, že se jedná o narážku na premiéra Petra Fialu. „Ze špíny korupce a závisti se zrodil Petr Drahota. Už od narození chtěl lidem jenom zdražovat a škodit. Vetřel se mezi dobrosrdečný lid, sliboval slušnost, spravedlnost a bohatství pro všechny. Lidé uvěřili jeho slibům, ale Drahota je napálil. Zavedl obří daně, cenzuru, drahotu a hnal lidi do války,“ popisuje komiks.

„Z nespokojenosti oklamaných se zrodil Honza Espéda, který se rozhodl Drahotově řádění učinit přítrž. Snížil daně, zajstil levné energie, dostupné léky a kvalitní domácí potraviny. Hospody otevřely, ekonomika ožila, lidé se radovali! Zatočil s vládní šmelinou, šlápl na krk cizáckým korporátům. Stát i občané měli více peněz a měli se zase dobře,“ popisuje dále hnutí v krátkém příběhu.

Komiks Zatočíme s Drahotou! od SPD

Kromě komiksu ale SPD vydává i pexeso, s kartami typu Zatočíme s Drahotou nebo Osedláme Drahotu či Přiškrtíme Drahotu. Obrázky jsou velmi doslovné.

Pexeso SPD

Pexeso je dle vyjádření součástí hry Zatočíme s Drahotou, ve které mohou účastníci vyhrát iPhone 15 Pro. Kdo ho chce vyhrát, musí se natočit nebo vyfotit, jak hraje s přáteli či rodinou pexeso SPD a poslat na e-mailovou adresu. Pexeso jde dle tvrzení SPD v desetitisícových nákladech do stánků hnutí.

Již minulé obrázky z dílny SPD zaujaly. Černoch s nožem, tedy plakát zaměřený proti migraci, dokonce přiměl Jiřího Pospíšila z TOP 09 podat trestní oznámení.

Zaujala také zombie, která hlasuje pro vládu pětikoalice, tedy vymezení se proti korespondenční volbě.

K těmto obrázkům a ke kampani SPD se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil komentátor Petr Holec. Konstatoval, že cílem jakékoliv reklamní kampaně je upoutat pozornost na produkt, v případě politické kampaně na politickou stranu či hnutí. To se dle jeho názoru u této kampaně podařilo. Tomuto účelu koneckonců posloužil i „přetažený“ styl kampaně, protože se díky němu o SPD mluví a lidé vidí, jaká jsou volební témata hnutí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Koukám,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 19.08.2024 12:07:34
že kdysi byli nejneoblíbenější politici Kalousek a krysí ksicht Drábek. Teď je oba strčí do kapsy v neoblíbenosti Fiala. A nyní si z něho ještě národ bude dělat ještě větší šoufky. Tahle kampaň se SPD tedy opravdu povedla.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

22:05 Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

Německo bude od poloviny září kontrolovat vnější hranice po celé své délce kvůli nelegální migraci a…