TOP 09 zveřejnila výdaje na letošní kampaně. Ušetřila pět milionů

14.12.2012 11:36 | Zprávy

Vládní TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) při letošních volebních kampaních ušetřili proti plánovanému rozpočtu celkem pět milionů korun. Celostátní kampaně byly plánovány na 34 milionů Kč, z toho šest milionů na volby senátní a 28 milionů pro volby v krajích. Vydáno bylo zhruba 24 milionů za krajské volby a více než 4,5 milionu za volby do Senátu. Uvedla to mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová s tím, že faktury za kampaně strana nyní zveřejnila.

TOP 09 zveřejnila výdaje na letošní kampaně. Ušetřila pět milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09

Podle místopředsedkyně TOP 09 Heleny Langšádlové strana vedle výdajů celostátního koaličního volebního štábu eviduje, že krajské a regionální organizace zaplatily za volby ze svých rozpočtů celkem 20,73 milionu korun. Hnutí Starostové a nezávislí přispělo svým krajským organizacím ze svého rozpočtu částkou téměř pěti milionů pro krajské volby a kandidátům do Senátu částkou 1,5 milionu.

Největší položkou inzerce a billboardy

Strana na webových stránkách zpřístupnila položkový výpis všech faktur a účtů, které byly vystaveny v rámci celostátní kampaně. Nejvyšší náklady tvořil nákup reklamního prostoru. Za veškerou venkovní reklamu TOP 09 a Starostové utratili necelé dvě pětiny svého rozpočtu. Na billboardy však vynaložili pouze necelé 3,5 milionu korun.

Druhou nejvyšší položkou mezi výdaji byly náklady na inzerci. Ty dosáhly více než pěti milionů korun. Oproti minulým volbám výrazně vzrostla investice do online reklamy, která se objemem přiblížila inzerci v klasických médiích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Džamila Stehlíková naříká nad Rakouskem, vůdci Svobodných už prší gratulace

14:00 Džamila Stehlíková naříká nad Rakouskem, vůdci Svobodných už prší gratulace

Výhra Svobodných v rakouských parlamentních volbách v Česku nakrkla jisté okruhy politických komentá…