Tak to už je hodně drsné. Internetem koluje parte Nečase s Kalouskem

02.12.2012 12:45 | Zprávy

Více či méně vtipné recesistické akce proti vládě se na internetu odehrávají běžně. Nyní však skupina „Stydím se za tuto vládu a chci její demisi“ přišla s nápadem, který lze nejspíš označit jako kontroverzní. Internetem od pátku kolují dvě parte, určená premiéru Petru Nečasovi a ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Z reakcí na Facebooku však vyplývá, že toto přání již někteří diskutující vnímají jako přehnaná.

Tak to už je hodně drsné. Internetem koluje parte Nečase s Kalouskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

Facebooková skupina „Stydím se za tuto vládu a chci její demisi“ na svých stránkách dlouhodobě přináší různé vtípky na současnou vládu. Na jednom z nedávných je například vyobrazen ministr vnitra Jan Kubice jako řidič policejního vozu nadepsaného „Kubicie“ a tradiční motto „pomáhat a chránit“ je nahrazeno nápisem „zavírat a šmelit“. Z okénka vykukující ministr Kubice přitom říká: „Odmítám informace, že by mé ministerstvo chybovalo při výpočtu podpisů na prezidentských kandidátkách. Osobně jsem to počítal a jako taxikář umím počítat dobře.“

Nejnovější dvojice vtipů protivládních facebookářů je však ještě drsnější. Skupina se rozhodla premiéra Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska nechat (alespoň virtuálně) zemřít a dokonce je pochovat. Oba členové vlády podle vytvořených smutečních oznámení zemřeli 30. listopadu.

V parte určeném premiéru Nečasovi skupina píše: „V hlubokém potěšení oznamujeme, že nás navždy konečně opustil největší z**d v historii českého premiérství Petr Nečas." Poslední rozloučení se prý má konat ve spalovně komunálního odpadu v Malešicích a účastnit se ho podle skupiny mohou i členové ODS, které tam za tímto účelem eskortuje vězeňská služba.

Na paškále i Kalousek

Úmrtní oznámení Miroslava Kalouska je stejně jako to premiérovo v záhlaví uvedeno citátem „Na každý prase se voda vaří“. Následně je rovněž „s hlubokým potěšením“ oznamováno, že „se konečně uchlastal parazit Miroslav Kalousek“. Datum smrti je s premiérem shodné, stejně jako místo pohřbu. I posledního rozloučení s místopředsedou TOP 09 se podle internetových vtipálků zúčastní členové ODS, přivezení vězeňskou službou.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Kmotři

Jestli ODS podle vás řídí kmotři, jak vysvětlíte, že jste s nimi spolupracovali a evidentně vám to dosud nevadilo?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

4:44 Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

Zemědělcům byrokratické zátěže neubývá, ale naopak. Po dni stráveném prací na poli nebo ve stáji si …