Temná mračna nad Václavem Moravcem? Šéf ČT vystoupil

04.09.2024 22:37 | Monitoring

„Musím popřít všechny neustále podsouvané informace, že se kolem Václava Moravce shlukují temná mračna a utahuje smyčka – nic z toho není pravda,“ odmítl generální ředitel České televize (ČT) Jan Souček, že by se po konci Nory Fridrichové a jejího pořadu 168 hodin uvažovalo též o konci moderátora Václava Moravce. Otázkám Václava Moravce podle něj nehrozí ani přejmenování, ani jiné větší změny. Rozhodnutí o zrušení 168 hodin podle něj v ČT rezonovalo již delší dobu.

Temná mračna nad Václavem Moravcem? Šéf ČT vystoupil
Foto: archiv
Popisek: Generální ředitel České televize Jan Souček.

Souček k ukončení pořadu 168 hodin po problémech s porušováním Kodexu ČT a aféře kolem dosti pikantní komunikace tvůrkyně pořadu Nory Fridrichové s někdejším šéfredaktorem reportážní publicistiky ČT Markem Wollnerem v pořadu Spotlight uvedl, že právě tato vulgární komunikace stála za definitivním rozhodnutím.

„Není dobré, aby byla Česká televize spojována s takovou formou komunikace, jaká vyšla najevo,“ prohlásil Souček ke konverzaci obou někdejších výrazných tváří veřejnoprávní televize, v níž padaly například narážky na masturbaci. Doplnil, že by chtěl, aby tváře lidí, kteří v ČT pracují, „nebyly ve stejné škatulce jako všechny možné celebrity jiného charakteru“.

Fridrichová, jež před několika dny oznámila svůj odchod z České televize, podle jeho informací o výtkách k pořadu 168 hodin věděla. „Pokud mám správné informace a mám je i od ní, tak výtku dostala už v loňském roce od generálního ředitele Petra Dvořáka,“ zaznělo. Místo zrušeného pořadu by rád viděl jiný publicistický formát.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

moravec již dávno překročil veškeré hranice poctivé novinařiny a občany to již přestalo bavit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 05.09.2024 7:07:53
nakonec pokles sledovanosti mluví jasně

|  9 |  0

Další články z rubriky

Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

22:31 Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

V blízkosti amerického exprezidenta Donalda Trumpa se dva měsíce od pensylvánského pokusu o atentát …