Tlak na Bidena zesílil. K odstoupení ho vyzval další významný demokrat

18.07.2024 9:50 | Zprávy

Mezi americkými demokraty houstne napětí. Část strany požaduje, aby byl Biden potvrzen na virtuálním jednání demokratů a aby se ukončily rozepře o to, zda má pokračovat v boji o obhajobu prezidentského mandátu. Jenže druhá část demokratické strany nechce něco takového připustit a volá po zahájení otevřeného sjezdu, na kterém bude možné hlasovat i pro jiné kandidáty. A mezitím další významný demokratický politik požádal Bidena, aby to vzdal.

Tlak na Bidena zesílil. K odstoupení ho vyzval další významný demokrat
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Prominentní demokrat Adam Schiff – kalifornský kongresman, který se uchází o post příštího senátora státu – vyzval prezidenta Joea Bidena, aby „předal pochodeň“ a umožnil jinému demokratovi vyzvat Donalda Trumpa v listopadu.

Na vystoupení významného demokrata upozornil server listu Los Angeles Times.

Kongresman z Burbanku uvedl, že má „vážné obavy“ ohledně Bidenovy schopnosti porazit Trumpa v listopadu. Schiff řekl, že „volba odstoupit z kampaně je pouze na prezidentu Bidenovi“, ale věří, že je čas, aby Biden, který byl ve středu pozitivně testován na COVID-19, „předal pochodeň“.

„Udělám vše, co je v mých silách, abych jim pomohl k úspěchu,“ řekl Schiff. „Existuje pouze jeden jediný cíl: porazit Donalda Trumpa. Sázky jsou příliš vysoké.“

Schiff řekl, že Biden „byl jedním z nejdůslednějších prezidentů v historii našeho národa“ a mohl by „zajistit svůj odkaz“ tím, že by demokratům umožnil podpořit jiného kandidáta. „Náš národ je na rozcestí. Druhé Trumpovo prezidentství podkope samotný základ naší demokracie a mám vážné obavy, zda prezident v listopadu dokáže porazit Donalda Trumpa," dodal.

Před jeho oznámením Washington Post sečetl 22 dalších demokratů v Kongresu, kteří Bidena požádali, aby odstoupil. Schiff je podle listu pozoruhodným přírůstkem do seznamu.

„Nejvážnější politická krize Joea Bidena se ve středu prohloubila, když ho kongresman Adam Schiff, významný demokrat ve Sněmovně reprezentantů, který je velkým favoritem listopadových senátních voleb v Kalifornii, vyzval, aby odstoupil jako kandidát své strany proti Donaldu Trumpovi,“ napsal Washington Post.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…