Topol dělal show: Srp a kladivo z Prahy, popletený Filip. Vojto, Dominika Haška nepřebiješ

21.02.2020 15:53 | Zprávy

Předseda komunistů Vojtěch Filip před pár dny Dominiku Haškovi nabídl, že by slavný hokejový brankář mohl kandidovat za KSČM do Senátu. Velký kritik předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) i komunistů se Filipově nabídce vysmál. A Mirek Topolánek to ve své show pořádně rozmázl.

Topol dělal show: Srp a kladivo z Prahy, popletený Filip. Vojto, Dominika Haška nepřebiješ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Slavný hokejový brankář Dominik Hašek, který českému týmu vychytal v Naganu zlatou olympijskou medaili, se v žertu pozastavil na tím, že v čele agentury pro sport stojí Milan Hnilička, který v Naganu hrál druhé housle. Haškovi předseda vlády nenabídl žádnou pozici, ve které by podle vlády mohli někdejší slavní sportovci prospět českému sportu.

Možná je to proto, že Milan Hnilička v barvách hnutí ANO kandidoval do Poslanecké sněmovny, zatímco Dominik Hašek se netají tím, že bývalým komunistou, spolupracovníkem StB a čerpatelem dotací pro Agrofert Andrejem Babišem nechce mít nic společného.  

Společnost Agrofert je momentálně dočasně odložena ve svěřenském fondu premiéra.

Vojtěch Filip Haškovi napsal, že nezpochybňuje jeho sportovní zásluhy a nabídl slavnému brankáři možnost, že by mohl kandidovat za KSČM do Senátu.

„Výtka Dominátora vůči Milanu Hniličkovi, že on by lépe rozděloval dotace pro sport, nesedí. Nezpochybňuji kvality Dominika Haška a jeho zásluhy na českém hokeji. Ale jeho případné angažmá předpokládá aktivní zapojení do politiky. Pokud chce, nabízím kandidaturu za KSČM do Senátu,“ napsal Filip 13. března.

Dominik Hašek dal ve vyjádření pro iDNES.cz jasně najevo, že nemá zájem. Nabídku odmítl, a ještě se zasmál. „Tvl, myslím, že jsem se stal historicky prvním (bývalým) sportovcem-reprezentantem, kterému bylo od 17. 11. 1989 veřejně (ale možná i jakkoli) nabídnuto členství v KSČM (dříve KSČ). Prosím historiky o kontrolu, zdali po dnešku držím primát, který mi už nikdo nevezme,“ podotkl Hašek.

Dominik Hašek se smál nápadu Vojtěcha Filipa

Mirek Topolánek to v Topol show na serveru Info.cz ještě rozmázl. Haškovi dal palec nahoru.

Hokejová legenda Dominik Hašek by byl rád, kdyby dotace na sport rozděloval on, a ne jeho náhradník z Nagana, Babišův sporťák Hnilička. Nevadí, že to bylo ze srandy a pro satirický pořad Šťastné pondělí. Nejvyšší soudruh Vojtěch Falmerovič Filip ihned servilně domninátorovi nabídl, že by mohl kandidovat do Senátu v barvách jeho KSČM,“ smál se Topolánek.

Ihned dodal, že Hašek už senátorem byl, a to, když hrál v NHL za tým Ottawa Senators. „Filipa asi popletlo Dominikovo angažmá za rudá křídla z Detroitu,“ přisadil si Topolánek s odvoláním na Detroit Red Wings. „Vojto, dva Stanley Cupy ale nepřebiješ,“ bavil se na účet komunistů dál expremiér.

Dominik měl mnoho dresů, ale ten rudý – srp a kladivo z Prahy – mezi nimi nikdy nebyl a nikdy nebude. Střelu od kapitána české pobočky ruské sborné Dominik vychytal a zachoval si tak čisté skóre,“ pravil Topolánek v narážce na skutečnost, že se čeští komunisté názorově často staví na stranu Ruské federace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jan Skalický byl položen dotaz

To myslíte vážně, že tu žádné povodně nejsou?

A co to tedy podle vás je? Nestydíte se? Vždyť v důsledku povodní vyhaslo několik životů, spousta lidí přišlo o střechy na hlavou a o svůj majetek. To jste tak asociální nebo jste úplně mimo? A fakt myslíte, že má kdokoliv z této tragédie radost? Možná tak vy, jelikož jste ji evidentně zneužil ke sv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trump: Zastavím válku. Zelenskyj: Trump si myslí, že ví. Ale neví

8:15 Trump: Zastavím válku. Zelenskyj: Trump si myslí, že ví. Ale neví

Donald Trump i Volodomyr Zelenskyj navštívili americkou Pensylvánii. Zelenskyj tam prohlížel továrnu…