U moskevského letiště se zřítilo letadlo. Nikdo nepřežil. Pád mohly zapříčinit...

11.02.2018 15:21 | Zprávy

Na moskevském letišti Domodědovo se zřítilo letadlo. Jednasedmdesát lidí na palubě zahynulo. Zprávu přinesla ruská agentura Tass.

U moskevského letiště se zřítilo letadlo. Nikdo nepřežil. Pád mohly zapříčinit...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letadlo, ilustrační foto

Moskevské letiště Domodědovo se stalo dějištěm tragédie. Krátce po startu se z nebe zřítil letoun An-148. Na palubě vezl 65 cestujících a šest členů posádky. Bohužel všech 71 lidí na palubě letounu zahynulo. „Šance na přežití u nikoho neexistovala,“ cituje Interfax nejmenovaného člena záchranného týmu.

Celý článek naleznete zde.

Příčinou neštěstí mohly být nevhodné povětrnostní podmínky, chyba pilota nebo technická závada stroje. Tento havarovaný letoun měl namířeno z Moskvy do Orsku na jihu Ruska. Odstartoval ve 14:21 moskevského času.  

Německá agentura DPA připomíná podle ČTK, že od roku 2010 zemřelo v Rusku při leteckých neštěstích více než 240 lidí. K podobnému neštěstí došlo v roce 2016 v Rostově na Donu. Na palubě tehdy zahynulo všech 62 cestujících.

Další informace naleznete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

22:44 Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

Po debaklu amerického prezidenta Joea Bidena v první předvolební debatě zaznívají nejen obavy, zdali…