V Rusku si předvolali hlavu české ambasády. Jde o pašování léčiv

29.07.2024 21:46 | Monitoring

Ruské ministerstvo zahraničí na svém webu uvedlo, že si předvolalo českého chargé d’affaires v Moskvě Jana Ondřejku, neboť jednoho ze zaměstnanců ambasády viní „z pokusu o pašování silně působících látek“. České ministerstvo zahraničí jednání českého diplomata na ruském resortu zahraničí potvrdilo. Podle médií má jít o pašování silných léčiv.

V Rusku si předvolali hlavu české ambasády. Jde o pašování léčiv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

„Dne 29. července byl na ruské ministerstvo zahraničních věcí předvolán chargé d'affaires České republiky v Ruské federaci J. Ondřejka, kterému byl vyjádřen důrazný protest v souvislosti s hrubým porušením ruských zákonů členem administrativně-technického personálu českého velvyslanectví v Rusku – pokusem o pašování silně působících látek,“ uvedla ruská diplomacie na svém webu.

„Potvrzujeme, že náš diplomat měl dnes jednání na ruském ministerstvu zahraničí. Detaily takových jednání nekomentujeme,“ uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí.

Rusko podle stránek tamního ministerstva zahraničí české straně navrhlo, aby pracovníka ambasády zbavilo diplomatické imunity a umožnilo tak trestní řízení. „V opačném případě bude muset opustit území Ruské federace,“ stojí v prohlášení ruské diplomacie.

České ministerstvo zahraničí jednání českého diplomata na ruském resortu zahraničí potvrdilo, podrobnější informace neposkytlo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Cpopak,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeep purple , 30.07.2024 9:33:37
pyjátům docházejí love? A já hlupák myslel, že oni jen tu mařenu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…