Vládní rozlučka se Šalomounem: Ze 36 eurosměrnic zbyly jen čtyři. Zapracoval je

13.10.2024 8:35 | Monitoring

Poté, co Piráti oznámili, že opouštějí vládu, podal demisi pirátský ministr pro legislativu Michal Šalomoun. Jeho odchod ale některé členy vlády mrzí. Na sociální síti ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) Šalomounovu práci vyzdvihl a zastal se ho vůči kritikům.

Vládní rozlučka se Šalomounem: Ze 36 eurosměrnic zbyly jen čtyři. Zapracoval je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šalomoun

„Připadá mi strašně nefér, jak teď kdekdo kope do končícího ministra Michala Šalomouna,“ píše ministr Dvořák k odchodu Šalomouna z vlády.

„Neproducíroval se na sítích, nebyl moc vidět v médiích, ale ze 36 unijních směrnic, které zůstaly nezapracované po minulé vládě a Česku kvůli tomu hrozily pokuty dohromady až za dvě miliardy korun, nyní zbývají čtyři směrnice s uplynulou lhůtou. To je hlavně zásluha mého souseda na zasedáních vlády,“ zmínil Dvořák některé Šalamounovy zásluhy.

Na závěr Šalomounovi poděkoval za spolupráci. „Takže, Michale, moc děkuju za Tvoji práci i za vždycky přátelské jednání. Zbývá po Tobě ještě pár věcí k dodělání, budu se snažit, aby se na to teď nezapomínalo!“ uzavřel Dvořák.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 15246 lidí
Šalomoun zároveň zastával i pozici předsedy Legislativní rady vlády či Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí. Ve své funkci předložil hned několik tzv. antibyrokratických balíčků, které lidem znatelně usnadní komunikaci s úřady i život, odvrátil pokuty hrozící Česku za opožděné přejímání unijního práva a staral se o to, aby předkládané zákony byly v souladu s českým právním řádem.

Demisi předal Šalomoun premiérovi Petru Fialovi (ODS) 1. října. Funkci opustil v souvislosti s odchodem Pirátů do opozice. Ve vládě skončil v pátek 11. října. Představitelé koalice už dříve uvedli, že funkci ministra pro legislativu nebudou po odchodu Pirátů obsazovat.

Ministr Šalomoun se po odchodu z vlády plánuje vrátit ke své původní profesi. „Musím se teď spojit se svými kolegy v Třebíči, aby mě tam zase zapojili do mé předchozí advokátní praxe,“ říká Šalomoun v rozhovoru pro Deník.

Podle jeho slov bylo žádoucí, aby jako nestraník ve vládě dále nefiguroval. „Bartoš to odhadl dobře, protože ty výsledky hlasování byly poměrně jednoznačné,“ uvedl v nedávném rozhovoru pro Radiožurnál končící ministr pro legislativu Michal Šalomoun.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 13 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Pavel Tykač: Náš průmysl soutěží s někým, kdo má plyn za sedminu a elektřinu za čtvrtinu

10:06 Pavel Tykač: Náš průmysl soutěží s někým, kdo má plyn za sedminu a elektřinu za čtvrtinu

„Náš průmysl soutěží s někým, kdo má plyn za sedminu a elektřinu za čtvrtinu,“ varoval v sobotu běhe…