Volby nebudou a Fischer to tuší, myslí si Paroubek

15.12.2012 14:50 | Zprávy

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek má za to, že kvůli možným ústavním stížnostem se přímá volba prezidenta zpozdí. Podle něj chyby ve sčítání nejsou náhodné a ublíží některým kandidátům.

Volby nebudou a Fischer to tuší, myslí si Paroubek
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

Za pochybné ohledně počtů chybovosti považuje Paroubek to, že chyby se dopustil zkušený úředník Henych a ještě se jej zastával ministr vnitra Kubice. Tím ministr dle Paroubka převzal politickou zodpovědnost za pochybení při výpočtu chybných podpisů.

Zpoždění i týdny

Předseda národních socialistů očekává, že ministerstvem vnitra i Nejvyšším správním soudem vyřazený kandidát Tomio Okamura svojí nespokojenost požene až k Ústavnímu soudu. Což bude podle Paroubka zaručeně znamenat odklad volby minimálně o pár týdnů, což může mít velký dopad na růst či pokles preferencí u jednotlivých kandidátů.

„Kandidát J. Fischer je ve volební kampani dosud pozoruhodně pasivní, jakoby věděl, že bude mít na svou kampaň více času, nežli to v tuto chvíli vypadá. Kolem Vánoc a na začátku roku 2013 (volby proběhnou v I. kole 12. a 13. ledna) nebudou už totiž občané - voliči příliš vnímat, co jim kdo z kandidátů říká. Tým J. Fischera jakoby už předem věděl, co se stane... Nevynakládá zbytečně peníze (těch má přitom nejvíce) a šetří energií," vymýšlí teorii Paroubek.

Dále dodává, že negativní dopad by odklad voleb měl na šance Miloše Zemana, který v tuto chvíli je velmi vidět a utrácí za kampaň. Zemana Paroubkova strana podpořila v boji o Hrad a Paroubek se teď obává, že Zemana jako prezidenta vláda a další nechtějí, a proto úmyslně vytvořili problém s žalobou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…