Volí Harrisovou kvůli klimatu. Zpěvačka Taylor Swift však létá soukromým letadlem

11.09.2024 13:21 | Monitoring

Popová zpěvačka Taylor Swiftová veřejně podpořila Kamalu Harrisovou v prezidentských volbách 2024. Její texty často reflektují témata, jako jsou práva LGBTQ+, boj proti rasismu a sexismu. Navzdory svému politickému aktivismu a obavám o klimatické změny však stále používá soukromé letadlo, což vyvolává kritiku kvůli vysokým emisím CO2. V roce 2023 její lety vyprodukovaly 1 200 tun CO2.

Volí Harrisovou kvůli klimatu. Zpěvačka Taylor Swift však létá soukromým letadlem
Foto: Repro: Instagram
Popisek: Americká zpěvačka Taylor Swift

Taylor Swiftová je americká zpěvačka, skladatelka a herečka, která je jednou z nejúspěšnějších a nejvlivnějších umělkyní současnosti. Narodila se 13. prosince 1989 v Readingu v Pensylvánii a její kariéra začala v roce 2006, kdy vydala své první album s názvem Taylor Swift.

Je známá svými osobními texty, které často reflektují její vlastní životní zážitky včetně vztahů a mezilidských konfliktů. Mezi její nejslavnější alba patří Fearless, Red, 1989, Reputation, Lover, Folklore a Evermore.

Taylor Swiftová také získala mnoho ocenění, včetně několika cen Grammy, a je známá svou politickou angažovaností, zejména v souvislosti s tématy občanských práv, rovnosti a spravedlnosti.

Dlouhou dobu byla vnímána jako apolitická postava, ale v roce 2018 změnila svůj přístup. Ve volbách do amerického Kongresu v roce 2018 veřejně podpořila demokratické kandidáty a otevřeně kritizovala republikánskou kandidátku Marshu Blackburnovou.

Od té doby se stále více zapojuje do politického dění a podporuje iniciativy jako například hnutí za reformu volebního systému, občanská práva, LGBTQ+ práva a boj proti rasismu. Její texty jsou také více otevřeněji levicové: pro LGBTQ, proti zákazu potratů, proti rasismu a sexismu.

V roce 2020 otevřeně podpořila demokratického kandidáta Joea Bidena v prezidentských volbách. A po skončení úterní prezidentské debaty mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou, vydala Swiftová prohlášení, v němž Harrisovou podpořila.

„V prezidentských volbách v roce 2024 dám svůj hlas Kamale Harrisové a Timu Walzovi,“ napsala na svém profilu na sociální síti Instagram, kde ji sleduje více než 283 milionů lidí. „Volím Kamalu Harrisovou, protože bojuje za práva a věci, o kterých si myslím, že potřebují bojovníka, který je bude hájit. Myslím, že má pevnou ruku, je nadanou vůdkyní a věřím, že v této zemi můžeme dosáhnout mnohem víc, pokud nás povede klid a ne chaos,“ vysvětlila svou volbu.

 

 

Navzdory svému spíše levicovému přesvědčení však stále lítá soukromým letadlem, což v mnohých vzbuzuje environmentální obavy, vzhledem k tomu, že soukromá letadla jsou známá vyššími emisemi uhlíku ve srovnání s komerčními lety. V roce 2022 se Swiftová dostala na první místo seznamu celebrit s největšími emisemi uhlíku ze soukromých letadel.

Taylor Swiftová vlastní Dassault Falcon 7X, který s doletem 6 850 námořních mil umožňuje nepřetržité dálkové lety, takže je univerzální pro domácí i mezinárodní cestování.

V roce 2023 přeletěly soukromá letadla Swiftové zeměkouli odhadem 170krát a vypustily 1 200 tun CO2 – 83krát více než průměrný Američan, uvádí server Globeair.

Účet @SwiftJetNextDay na platformě X pak podrobně sleduje aktuální lety americké zpěvačky. Naposledy informoval o jejím letu 7. září, kdy den předtím Swiftová letěla z Kansas City, Missouri, USA do Nashvillu, Tennessee, USA. Během letu dlouhého 774 kilometrů bylo spotřebováno 1 172 kilogramů leteckého paliva a vypuštěny 4 tuny emisí CO2.

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tato hvězdička, pokud jde o mentální úroveň, nebude nejostřejší tužka v penále a nikdo to po ní ani nechce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejoshua , 11.09.2024 15:15:24
Zajímavá je však skutečnost jak si zbohatlická verbež dokázala zajistit vyjímku z placení emisí produkovanými soukromými tryskáči, zatím co pro řadové občany jsou nachystány emisní poplatky i za vytápění, které je v zimě nutností.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vykašlete se na hlasování a přijďte, řekli Konečné v ČT. Ta nestíhá debatu lídrů a říká k tomu své

15:59 Vykašlete se na hlasování a přijďte, řekli Konečné v ČT. Ta nestíhá debatu lídrů a říká k tomu své

ČT pořádá debatu lídrů politických stran, ale nastavila takové podmínky, že někteří lídři se jí nesm…