Vondra jede fandit. Do Londýna se sveze s olympioniky

23.07.2012 16:50

Ministr obrany Alexander Vondra se pojede podívat na olympiádu do Londýna. Vezme sebou i náměstka Michaela Hrbatu, který je zodpovědný za armádní sport. Mají podporovat zejména sportovce z řad vojáků, kterých je v české výpravě zhruba třetina.

Vondra jede fandit. Do Londýna se sveze s olympioniky
Foto: tan
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

Oba ministerské úředníky pozval Český olympijský výbor (ČOV), který taky u armády objednal Airbus k přepravě olympioniků do Londýna. Šestého srpna, kdy poletí například biker Jaroslav Kulhavý či reprezentace moderních pětibojařů, by s nimi měl nasednout na palubu i ministr se svým náměstkem.    

„Využiji pozvání ČOV a v době své dovolené přijedu na několik dní podpořit české sportovce. Rád bych v akci viděl co nejvíce reprezentantů Dukly, zcela jistě si nenechám ujít závod Báry Špotákové,“ řekl sám Vondra, který je znám jako vášnivý sportovní fanoušek.

Sportovce na olympiádu přijede podpořit i katolická církev. Konkrétně Zbigniew Czendlik, kněz polského původu, který působí v ČR a přátelí se s řadou veřejně známých lidí. V jeho misi jej podpořil i arcibiskup Dominik Duka.

„Jistě i vaším přispěním budou (sportovci) prezentovat olympijskou myšlenku sportovních výkonů postavených na zásadách čestného jednání, korektnosti a internacionality,“ napsal mu.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…