Výbuch po zrušení 168 hodin Nory Fridrichové. Jde se do akce

25.07.2024 15:14 | Zprávy

Česká televize se rozhodla, že po prázdninové pauze už neobnoví pořad 168 hodin s moderátorkou Norou Fridrichovou. Aktivista Tomáš Peszynski v této souvislosti vyzývá k dnešnímu shromáždění na Kavčích horách, a to od 18 hodin.

Výbuch po zrušení 168 hodin Nory Fridrichové. Jde se do akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nora Fridrichová

„Pořad 168 hodin končí. Česká televize ho nebude od podzimu vysílat. Dohodl se na tom generální ředitel ČT Jan Souček s vedením divize Zpravodajství a publicistiky a divize Programu. Jeho moderátorka a dramaturgyně Nora Fridrichová v ČT zůstává, stejně tak jako reportéři redakce,“ tak zní oznámení na profilu X Newsroom ČT.

„Pohár trpělivosti se Součkem přetekl. Dnes v 18 hodin před TV na Kavčích horách,“ vyzývá v reakci na to aktivista Tomáš Pezsynski. „Obrana demokratických institucí, jako jsou nezávislá veřejnoprávní média, je jedním z nejdůležitějších, možná ten nejdůležitější úkol občanské společnosti. Proto jako obyčejný znepokojený občan jdu taky,“ dodal v diskusi.

Komentář ke konci publicistického pořadu sdílel také sportovní komentátor Robert Záruba. „Česká televize končí pořad, který se neděli co neděli držel v top 10 sledovanosti napříč televizemi. Žádná jiná publicistika tohle nevydržela tak dlouho,“ sdělil Záruba.

„Bylo by fajn, kdyby ČT srozumitelně vysvětlila, proč ruší 168 hodin. Mně to jasné je, stejně jako to, že i když to udělá politikům radost, jejich práce to fakt není. Na to je Česká televize ještě pořád odolnou institucí, kde je spousta skvělých novinářů, kteří by si to nenechali líbit,“ zareagovala také někdejší moderátorka ČT Světlana Witowská.

„To se to vypouštění interního dokumentu vyplatilo. Nedávno RRTV jednoznačně připustila, že jsem nedostal prostor v kritické reportáži. Nikdo se ani nenamáhal s omluvou. Dobře že je konec. Jen pozor, ode mě čistá škodolibost, přeji to pořadu i Noře,“ poznamenal ke konci pořadu 168 hodin někdejší bulvární novinář a současný řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), který měl nedávno s pořadem spory.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

168 hodin konci. Non-stop fialová ideologie 7 dní v týdnu pokračuje., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 25.07.2024 15:55:31

|  15 |  0

Další články z rubriky

Žijeme v totalitě. Regulace slouží k oškubání. A mlčení je souhlas, připomíná občanům Hoffman

16:09 Žijeme v totalitě. Regulace slouží k oškubání. A mlčení je souhlas, připomíná občanům Hoffman

POHLED IVANA HOFFMANA Žijeme v demokracii, nebo v totalitě? Již to, že se takto ptáme, znamená, že „…