Vystrčil na Tchaj-wan: Ovčáček ,,trollil" a dostal za to ,,klackem". Od koho?

09.06.2020 12:10 | Zprávy

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) na půdě horní komory parlamentu oznámil, že na konci srpna pojede na Tchaj-wan, aby ukázal, že se odmítá hrbit před Čínou a jako demokraticky zvolený politik hrdé země pojede na Tchaj-wan. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se do Vystrčila hned pustil a ředitel Knihovny Václava Havla se neudržel. Konstatoval, že úředník pořízený prezidentovi Miloši Zemanovi „se opět projevil jako ignorant“.

Vystrčil na Tchaj-wan: Ovčáček ,,trollil" a dostal za to ,,klackem". Od koho?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský

Miloš Vystrčil, předseda Senátu oznámil, že pojede na Tchaj-wan. Má totiž pocit, že někteří čeští politici se chovají k Číně úslužně v naději, že odtud přijdou nějaké „groše“.

Je to střet mezi hodnotami, na kterých fungujeme, jako je demokracie, vláda práva a svoboda, s něčím, co jsem nazval počítáním grošů. A pokud já pojedu na Tchaj-wan, tak se přikláním k tomu, abychom si uchovali své hodnoty a principy, a abychom přestali počítat groše, protože bychom jednoho dne mohli zjistit, že už žádné groše nemáme,“ zdůraznil Vystrčil.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček konstatoval, že cesta Miloše Vystrčila na Tchaj-wan se dá přirovnat k cestě na separatistické území na východě Ukrajiny, kde vzbouřenci s podporou Ruska válčí proti centrální vládě v Kyjevě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Čechům nejde fotbal, protože odmítají migranty.“ Perla z EURO 2024

9:15 „Čechům nejde fotbal, protože odmítají migranty.“ Perla z EURO 2024

Když už ne ve fotbale, Česká republika vede v boji proti migraci. Politický komentátor Jiří Pehe zas…