Za 7 korun se už v jídelně Úřadu vlády nenajíte. Zdražila

06.12.2012 7:12 | Zprávy

Vypadá to, že doslova "lidové" ceny v jídelně Úřadu vlády jsou minulostí. Z aktualizovaného jídelního lístku zmizely řízečky se salátem za 16 korun nebo svíčková za 30 korun.

Za 7 korun se už v jídelně Úřadu vlády nenajíte. Zdražila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jídlo, ilustrační foto

Za hlavní chod strávník zaplatí 70 až 80 korun, píše deník Blesk na svých stránkách. I přes navýšení ale zaměstnanec Úřadu vlády doplatí pouze 46 korun, rozdíl 38 korun doplatí vláda, která ale finance na stravu čerpá ze státního rozpočtu. „Je skutečností, na kterou nás upozornil Blesk, že při pohledu zvenku mohly tyto uváděné doplatky vést k dojmu, že toto je skutečná cena jídla,“ uvedl serveru ředitel Odboru analýz a informací Úřadu vlády Jiří Sezemský.

Zveřejnění jídelníčku, podle kterého se zaměstnanci Nečasova úřadu stravují, vyvolalo mezi lidmi velké pozdvižení. Okopírovaný jídelníček "vynesl" bývalý ministr dopravy za Věci veřejné Vít Bárta. Ten přesně před týdnem zveřejnil na svých stránkách ceny, za které se poslanci stravují. Dopřávali si bramboračku s houbami za 11 korun, salát Caprese či svíčkovou na smetaně za 30 korun. Bárta si ale i tak pod sebou podřízl větev - tvrdil, že o nízkých cenách jako ministr nevěděl, protože ti se prý vždy stravovali zadarmo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

10:52 Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

Poučení z historie. Obrana nezávislé žurnalistiky a zastání se umělců na Slovensku. Chvála „otevřené…