Zeman nebo Babiš? Slováci rozhodovali

07.05.2024 12:34 | Monitoring

Exprezident Miloš Zeman nebo expremiér Andrej Babiš, slovenský rodák? Slováci dostali v anketě na sociální síti dotaz, který ze dvou českých politiků je pro ně větší autoritou. Oba politici v poslední době byli přítomni ve slovenském veřejném prostoru. A kdo v anketě vyhrál? Ten starší, tedy Miloš Zeman.

Zeman nebo Babiš? Slováci rozhodovali
Foto: XTV
Popisek: Bývalý prezident Miloš Zeman

Na facebooku a instagramu se objevila anketa, který z českých politiků je pro Slováky větší autoritou. Na výběr v anketě bylo mezi bývalým českým prezidentem Milošem Zemanem a bývalým českým premiérem Andrejem Babišem. Oba se zapojili do prezidenské kampaně na Slovensku svou podporou prezidentského kandidáta Petera Pellegriniho. Se Zemanem se Pellegrini setkal v Praze, kde mu Zeman vyslovil podporu s tím, že patří k politikům, kterým záleží na obhajobě národostátních zájmů vlastní krajiny.

Další podporu Zeman Pellegrinimu vyslovil v průběhu moratoria v rozhovoru pro TA3 u příležitosti výročí osvobození Bratislavy.

Babiš se se Zemanem na Slovensku setkal osobně na debatě „o lepším Slovensku“, kterou moderoval Jozef Banáš. I Babiš pro Pellegriniho natočil podpůrné video, kde vyzval Slováky, aby šli k volbám. Hovořil také o tom, že Pellegriniho zná a že je důležité, aby si Slovensko zvolilo prezidenta, kterého zná a důvěřuje mu. O podpoře Pellegriniho mluvil Babiš před volbami ještě jednou – v rozhovoru pro Prima CNN uvedl, že podpora od Zemana byla dle něho zbytečná a že se domnívá, že na Slovensku může mít větší vliv než Zeman právě Babiš.

Anketa o Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi

Co ukázala zmíněná anketa? Pro zapojené Slováky je větší autoritou Miloš Zeman, který zvítězil poměrem 5 998 ku 1 997 hlasů.

Anketa o Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi

Anketa o Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi

 

 

Anketa o Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…