Život ohrožující stav. Novinář byl za svá slova odsouzen, zaplatil zdravím. Teď ministru Blažkovi přišel dopis

27.07.2024 21:31 | Monitoring

Partnerka šéfredaktora Svobodného rádia Vladimíra Kapala – kterému společně s bývalým místopředsedou KSČM Josefem Skálou soud uložil osmiměsíční podmíněný trest za popírání válečného zločinu, jehož se měli dopustit v debatě o masakru polských zajatců v Katyni – se obrací na ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) a Soudcovskou unii ČR a vyzývá je, aby zabránili podobným případům „povrchnosti a bezpráví“. Kapalova partnerka Soňa Zikmundová uvádí, že „mučivé deprese z kriminalizace novinářské práce“ vyvrcholily v to, že novinář aktuálně bojuje po těžké mozkové mrtvici o život. „Bolestně prožíval, že je obětí justičních praktik, nechvalně známých z dřívějšího režimu,“ píše.

Život ohrožující stav. Novinář byl za svá slova odsouzen, zaplatil zdravím. Teď ministru Blažkovi přišel dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Zikmundová v otevřeném dopise pro Soudcovskou unii České republiky a ministra spravedlnosti Blažka, který má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici, píše, že její životní partner Vladimír Kapal „bojuje v důsledku povrchního postupu naší justice o život po těžké mozkové mrtvici“.

„Kómatem vyvrcholily jeho mučivé deprese z kriminalizace novinářské práce,“ uvádí Zikmundová s tím, že šéfredaktor Svobodného rádia se se zdravotními následky potýká poté, co byl odsouzen na 8 měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na 18 měsíců „za diskusní pořad, který 2. 7. 2020 moderoval o nových poznatcích kolem tzv. katyňského masakru“.

Právě v uvedeném pořadu Kapal ke Katyňskému masakru, během nějž sovětská NKVD povraždila tisíce polských důstojníků, hned úvodem zmínil, že „to je všechno trošičku jinak, než se nám snaží v současné době namluvit“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mě nesmírně zarazila věta soudkyně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 28.07.2024 6:54:02
že ",,, od devadesátých let do současné doby je výklad historicky ustálený....". Jinými slovy, historiografie dle soudkyně dostala devadesátými lety definitivní podobu, o které se nepochybuje. Co se vyzkoumalo předtím, je lež, co se vylhalo po hadráku, je definitivní, platné, nepřezkoumatelné a nezpochybnitelné. A podle toho se i bude soudit, dávat podmínky a zavírat. Jsme tam, kde bylo Německo po roce 1933. Tam se též vynořily "pravdy" o původu Árjů v Himaláji, odkazu Nibelungů, dějinné úloze III. Říše a kdo zapochyboval, šel do báně nebo byl pracovně a lidsky znemožněn. Směřujeme tam, kde byli pod vedením Rolanda Freislera soudci III. Říše. Nikoli zákony, ale "odborné" posudky zainteresovaných jsou podkladem pro soudní výrok. Dějinný výzkum ideologicky omezen, soudní moc předána psychiatrům a psychologům, "odborným" posudkům, politrukům a vykladačům dějin nové doby. (Žáček and, comp.) Soudní výrok je jen nadstavba tohoto, na zákony .... pes. Neskutečné. Politika pronikla do soudních výroků, padesátá léta zpět a pokračujeme v sešupu do komplexní fašizace společnosti. Děs!

|  18 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…