Alena Vitásková: Prodloužení nouzového stavu

15.05.2022 18:53 | Komentář

V čím zájmu má být prodloužen nouzový stav? K ochraně zdraví, bezpečí občanů? K přijímání zákonů ve zrychleném režimu? K dalším restrikcím proti vlastnímu lidu?

Alena Vitásková: Prodloužení nouzového stavu
Foto: Archiv Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Vláda bude projednávat prodloužení nouzového stavu. Většina z nás nechápe, proč se tato opatření proti nám, občanům této země mají přijímat. Je to „prý“ kvůli situaci na Ukrajině. Konflikt, který za podpory velké části západních zemí se prohlubuje, má pochopitelný dopad i na nás.

Bezradnost vlády, její chaotická rozhodnutí spojena s řešením pomoci uprchlíkům z Ukrajiny vnášejí do společnosti pochyby o účelnosti této pomoci. To, že se pomoc děje na úkor nás občanů zde žijících, to chápe, sic se zpožděním, dnes již každý normální člověk. Přichází období, kdy je nutné se uskrovnit a pomoci bližním. Ale tady jde o něco jiného.

Ukrajinští Romové (se dvěma pasy) nejsou pravděpodobně uprchlíci, ale normální „kočovníci“. Teprve nyní, až je ubytujeme, postaráme se o ně, budeme zjišťovat, kdo vlastně jsou? Kdo je vozí do Prahy? Jak může být v takové situaci zajištěna bezpečnost našich občanů? Malebné, moravské a české vesnice, města jsou doslova obleženy „uprchlíky“, o kterých se většinou nic neví.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

Naše vlast je ohrožena rozšiřováním nacifikace z východu. Naše vlast je ohrožena rozšiřováním nemocí, které byly u nás již vymýceny. Jako například tubera, černý kašel a řada dalších. Úmyslně vynechávám Covid 19, kdy nás vláda v rozporu s Ústavou a zákony svými restrikcemi diskriminovala. Omezovala nás ve volném pohybu, zakazovala nám chodit do práce, do školy, podnikat.

Přicházející „uprchlíci“ neprochází lékařskou kontrolou, nejsou v karanténě, mnozí z nich nejsou ani zuboženi, jak někteří naši strádající občané s důchodem deset tisíc korun a vysokými cenami nejen energií, ale i potravin, inflací a všech základních životních potřeb.

Mnozí naši občané, celý život poctivě pracující se nezmohli na auta, ve kterých mnozí „uprchlíci“ přijíždí. Poslední modely aut za miliony korun. Chápu, oni doma pracovali, vydělali si, koupili si drahá auta a nyní v nich přijíždí k nám, aby si zachránili holý život. Až potud to chápu. Co je dále bez pochopení z mé strany je to, proč dostávají jakoukoli materiální podporu u nás. Pak je nutné vyžadovat, aby všichni běženci, kteří mají auto v ceně nad 7 500,00 EUR toto auto prodali a z utržených peněz se starali o svoji obživu, bydlení. Nikoliv, aby čerpali z našeho sociálního systému.

Proč tito běženci nejsou v záchytných, uprchlických táborech, než se prověří jejich skutečná totožnost, zdravotní stav?

Nouzový stav není k zajištění bezpečí našich občanů, nouzový stav neslouží veřejnému zájmu. Je přijímán snad proto, aby se mohly v zrychleném režimu přijímat zákony, které často odmítá opozice a veřejnost? Které ještě více budou diskriminovat naše občany, omezovat nás na svobodě slova, pohybu a kriminalizovat nás například za názor?

Ing. Alena Vitásková
předsedkyně IAV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.