To už není jen hloupost, to je záměr. Jak by řekl Shakespeare – There is a method to their madness. V tom šílenství musí být metoda. Další poškození zemědělství v EU a otevření cesty dovozům ze třetích zemí se nabízí jako první vysvětlení. Agrární komora ČR upozorňuje na „semafor EU“, který má spotřebiteli doporučit, jaké potraviny jsou zdravé a jaké nikoli:
„Evropská unie chce zavést označování potravin pomocí tzv. Nutri-score. Jde o semafor, který má zákazníkům pomocí písmen a barev ukázat, jak jsou jednotlivé potraviny zdravé. Podle nás jde o příliš zjednodušující a nevěrohodný systém. Proč? V hodnocení se například nezapočítává obsah vitamínů a minerálních látek nebo u mléčných výrobků není vůbec zohledněn vápník. Vznikají tak absurdní situace. Do nejzdravější zelené kategorie tak spadnou třeba hranolky (jako mražený polotovar), knedlíky, kolové nápoje s umělými sladidly či energetické nápoje bez cukru. Naopak šunka, sýr, olivový olej nebo maso z lososa jsou v červených tabulkách. Podle studie Státního zdravotního ústavu, který využil algoritmus pro výpočet nutričního skóre, dostalo špatnou známku i máslo. V závislosti na výrobci získalo označení buď D, případně E a sýr niva také E.,“ upozorňuje Agrání Komora.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV