Jiří Weigl: Nepřijatelná šikana poslance

18.07.2022 11:37 | Glosa

Pondělní glosa Jiřího Weigla

Jiří Weigl: Nepřijatelná šikana poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Poslanec německého Bundestagu českého původu Petr Bystroň, který je zahraničněpolitickým mluvčím parlamentní poslanecké frakce AFD, čelí neuvěřitelné šikaně ze strany justičních orgánů SRN. Byl zbaven poslanecké imunity, je policejně vyšetřován a hrozí mu až 3 roky vězení za údajné hajlování při projevu na demonstraci proti covidovým opatřením v březnu v Mnichově.

Obrazový záznam Bystroňova vystoupení je každému snadno dostupný na internetu (ZDE), a tak každý může vidět, co poslanec skutečně dělal. V žádném případě nehajloval. Je-li přesto vůči opozičnímu politikovi v takto skandálně vyfabrikované kauze nasazena policejní a justiční mašinérie, je zbaven imunity a je mu vyhrožováno vězením, je to důkaz, že se s německou demokracií děje něco velmi neblahého. Zastrašování legálně zvolené parlamentní opozice ze strany státní moci je absolutně nepřijatelný exces, který v dnešní Evropě a Evropské unii nesmí mít místo. Přidáváme se proto ke všem hlasům, které požadují, aby šikana poslance Bystroně ze strany státní moci byla neprodleně zastavena.

Převzato z webových stránek Institutu Václava Klause

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.