Milan Knížák: Továrny na pokoru

01.10.2024 15:16 | Monitoring

Několikrát jsem upozorňoval, že Fialova vláda umetá cestu k nástupu hnutí ANO. Zmatené vládnutí, nesmyslná podpora válečného konfliktu a nesplněné předvolební sliby vytvořily společenské napětí, které dává halasně najevo nespokojenost s dnešní vládou. Ale co nás čeká dál?

Milan Knížák: Továrny na pokoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Opět vláda člověka, který má komunistickou minulost, spolupráci s StB a podivné způsoby získávání majetku. Především (a to se dotýká mně osobně), jeho způsob jednání je plebejský, hrubý až sprostý a proto nepřijatelný. V době, která je zavalena vulgaritami, podvody a všednostmi, by měly v čele společenských organizací stát lidé ušlechtilí.

Jemnost, ušlechtilost, zodpovědnost a pokora jsou vlastnosti, které by lídři měli mít. Chápu, ale kde jsou takoví lidé? Jak je najít a jak je dostat tam, kde bychom je potřebovali. Možná však, že problém je jinde. Možná, že naše životní nároky neúměrně rostou a přinášejí tak problémy, které nelze zvládnout ani s nejlepšími lidmi. Bohužel nevím, kde je mlýn, který přemílá lotry na dobráky ani továrny na pokoru.

Musíme začít u sebe, to je jediná cesta.

VŠICHNI JSME VINNI. VŠICHNI JSME VINNI, VŠICHNI…

Publikováno se svolením autora z webu https://www.milanknizak.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Jak dlouho budete fungovat koalice SPOLU?

Nemyslíte, že kdybyste kandidovali sami jako ODS mohli byste být mnohem úspěšnější? Kuba kandidoval za ODS a uspěl mnohem lépe než ten váš slepenec. Já jsem ochoten volit ODS, ale ne topku a lidovce a určitě nejsem sám, vždyť jste oslabili nejen teď, ale i třeba v evropských volbách.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Milan Knížák: Továrny na pokoru

15:16 Milan Knížák: Továrny na pokoru

Několikrát jsem upozorňoval, že Fialova vláda umetá cestu k nástupu hnutí ANO. Zmatené vládnutí, nes…