Miroslav Kulhavý: Kdo se skrývá za vylosovanými čísly stran do parlamentních voleb 2017?

08.09.2017 8:10 | Zprávy

Kdo? Samozřejmě lidé! Důležité je, že lidé zpravidla různých názorů. Nebudu zde popisovat všech 31 přihlášených stran do parlamentních voleb 2017; ani je všechny neznám, ale pár postřehů není na škodu.

Miroslav Kulhavý: Kdo se skrývá za vylosovanými čísly stran do parlamentních voleb 2017?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

21 – to sedlo, „oko bere“; je zřejmé, že hnutí ANO bude brát bank. Je jen otázkou, jak bude velký a co si za něj „pořídí“.

7 – „šťastná“ sedmička mohla Starostům a nezávislým přinést chvilkovou radost, ale voliči se jistě nebudou rozhodovat podle povahy čísla, ale podle, dnes zastírané, vítací politiky a dle povrchních a vulgárních útoků na hlavu státu. Rovněž jejich nabubřelost a nepřijetí účasti na kandidátce KDU-ČSL jim bude v jejich sólo jízdě osudná.

20 – Žádné, sebelepší číslo nepomůže největším vítačům muslimských migrantů s hrobařem TOP 09 v čele. Bezbřehá vstřícnost pana knížete, schovávaná za pseudo-humanitní důvody a se řvounem Kalouskem v popředí, který mává kde čím včetně lidských práv, se kterými jsou však ti, které chtějí topkaři vítat, na štíru. Ale na štíru jsou s nimi i již „zabydlení“ muslimové, zvláště ti v separovaných komunitách. Chemikova podpora exilové tibetské vlády v Indii jen dokresluje šikmou plochu, tedy směr, kam povedená dvojička stranu stahuje.

24 –  KDU-ČSL je strategickým podporovatelem církevních restitucí a současně je velkým bráchou  „neočistěným“ sudetským Němcům a jejich nárokům na majetek (odebraný po odsunu). Rovněž má ve svých řadách i ministra, Daniela Hermana, který umí jít otevřeně proti oficiální zahraniční politice vlády; no prostě „geroj“. Má sice ve vedení bodrého pana Bělobrádka, ale i ten si umí zadat; jeho zdechliny nebo scíplotiny nebyly zrovna košer.

4 – ČSSD. Ve výčtu těch koaličních nesmí chybět ta vedoucí se slabým Sobotkou v čele. Jejich předvolební program antibabiš se minul účinkem a Sobotkova demise nedemise, neodvolání (mučedník Babiš) a pak odvolání s ústavní výhružkou jen způsobila propad preferencí a předvolební částečné přepřahání. Jestliže 3 roky s někým pochvalně spolupracuji a pak na něm začnu hledat jen to špatné, to nesvědčí o stálosti názoru, zvláště, když nalezené „vši“ nejsou nijak přesvědčivé. I poslední žonglování s výroky pro Brusel a na druhé straně překvapivý protiislámský a protimigrantský pokřik je jen z pokladnice pokrytectví, když v uplynulých létech byli ti, kteří to říkali argumentačně podloženě, jen islámofobové a populisti a najednou premiér říká totéž. V neposlední řadě velký slib před minulými volbami o zásadním omezení církevních restitucí, který přilákal řadu nerozhodnutých voličů, je velký dluh, se kterým ČSSD končí své vládnutí.

13 – BPi – obrana domova; další velmi frekventované číslo, které bylo tomuto uskupení nejspíše přiděleno multikulturními sluníčkáři spolu s migranty-muslimy. Za z větší části odmítaným číslem jsou ti, kteří již dlouho varují, odmítají islám v ČR jako takový a požadují v této oblasti důsledné dodržování zákonů. Na odmítání od těch, kteří nesou za bezpečnost v zemi politickou, ale i faktickou odpovědnost, jsou zvyklí. Morální podporou v jejich snažení je výsledek z průzkumu, kdy více než 80% občanů s jejich základními tezemi souhlasí. Bude-li tento souhlas zhodnocen u volebních uren, znamenalo by to, že stále se zhoršující bezpečnostní situace nebude bagatelizována a zdejším muslimům budou položeny existenční otázky. Jejich přímost jistě zazní bohulibě ve V4 a i do celé Evropy. V opačném případě se nám zjeví staronová politika ani ryba ani rak s pokryteckou skoro omluvou, že chceme být v rámci EU v jejím „tvrdém jádru“. Výsledkem však bude naše pozice nejslabšího článku v tolik potřebné jednotě V4.

V tvrdém jádru nikdy nebudeme, neb již z let před vstupem do EU a po něm zvláště, začal proces, jak z nás udělat kolonii a montovnu. Velmi tomu napomohlo prodávání strategických podniků do cizích rukou, které mají dnes na triku naše nízké mzdy. Rovněž stále otevřenější tendence k oslabování národních států je proti přirozeným celkům a velmi nebezpečné. Pokud to „tvrdé jádro“ nepřepřáhne úchylné , unavené a možná zkorumpované herky, ke změně směřování EU nedojde a pro nás, ale nejlépe pro celou V4, bude na stole opuštění tohoto sebevražedného spolku. V BPi-obrana domova jsou lidé s rozhledem a znají námitky k tomuto kroku a právě proto jsou na takovou situaci připraveni. Samozřejmě bude na prvním místě řešen zahraniční obchod, ale také potravinová soběstačnost, která je (možná záměrně) stále více vzdálenější, ale k samostatnému a nezávislému rozhodování nezbytná. Nebudou to případně lehké časy, ale je-li bezpečnost občanů a zachování demokratických principů prioritní, nebude jiné cesty.

Miroslav Kulhavý

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

12:16 Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

Každého autora potěší, když někdo jeho článek pochválí. Mé články ale často čtenáře štvou.