Petr Dufek: Průmysl v mírném mínusu

06.06.2024 15:57 | Komentář

Průmyslová výroba v dubnu meziměsíčně mírně vzrostla, meziročně byla nižší o 0,4 %. S ohledem na situaci je to vlastně docela dobrý výsledek. Zvlášť když vezmeme v úvahu, že za poklesem stojí především odstávky v energetice, a nikoliv další propad výroby v důsledku slabé poptávky.

Petr Dufek: Průmysl v mírném mínusu
Foto: investicniweb.cz
Popisek: Petr Dufek

Zpracovatelský průmysl byl tentokrát v plusu, a to jak v meziměsíčním, tak i meziročním srovnání. Dokonce i bez přispění automotive, který doposud vlastně držel výsledky našeho největšího odvětví nad vodou. Daří se především ve výrobě elektroniky, nábytku, potravin a nápojů.

Výsledky průmyslu za poslední měsíc vypadají nadějně, otázkou je, nakolik jde o nový trend a nakolik jen o výkyv. Minimálně indexy nákupních manažerů zatím jasnou změnu k lepšímu nenaznačují.

Nadějně vypadají dnes zveřejněné nové zakázky, tedy především pro automobilový průmysl, protože v dalších velkých oborech jsou i nadále spíše slabší.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Petr Bystroň

Dobrý večer, paní Konečná, v první řadě Vám gratuluji k výsledkům voleb do EP. Chci se zeptat dále, jak se díváte na "hledání" politika opoziční AFD v České republice? Přijde Vám to v pořádku? (Mně osobně to něco připomíná).Děkuji a přeji hezký večer.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Feng Biao: Čínská elektrická vozidla prospívají obyvatelům Evropy

16:35 Feng Biao: Čínská elektrická vozidla prospívají obyvatelům Evropy

Všechny země světa se ohledně boje proti klimatickým změnám shodují, že základem je aktivní rozvoj č…