Jak tedy může dehydratace ovlivňovat pálení žáhy? Odpověď je jednoduchá, nepotřebujete ani studovat medicínu, abyste pochopili.
1. Všichni přece vědí, že strava v žaludku se tráví v kyselém prostředí. Ano, kyselina chlorovodíková, která je regulérní kyselinou do žaludku, „přinese“ trávicí enzymy a pomáhá rozkládat potravu pro další trávení.
2. Žaludek je ozbrojen proti kyselině tím, že jeho buňky produkují hlen, který je před kyselinou chrání. Stěny tenkého střeva ovšem takové štěstí nemají. Pokud by se strava ze žaludku jen tak přesunula do střeva, tak jeho stěny spálí. Je to stejné, kdybyste si kyselinu vylili na ruku.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV