„Česká republika není v produkci masa soběstačná a maso musí dovážet z Polska, Německa, Nizozemska a Španělska. Přestože maso musíme dovážet ve vývozu živých zemědělských zvířat si udržujeme pozitivní obchodní bilanci,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
V České republice dominuje výroba vepřového masa. Ve třetím čtvrtletí letošního roku bylo poraženo 561 tisíc prasat, z kterých bylo vyrobeno 50 792 tun vepřového masa. Druhým nejrozšířenějším typem masa je drůbeží, kterého bylo vyrobeno 41 283 tun. Výroba hovězího masa je v České republice podstatně méně rozšířená. Ve třetím čtvrtletí 2018 bylo vyrobeno 17 225 tun hovězího masa. Celkově výroba masa dosáhla úrovně 109 363 tun, což představuje meziroční nárůst o 2,0 procenta.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV