Vladimír Ustyanovič: Černokněžna

06.09.2022 7:45 | Komentář

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyznamenal ministryni obrany Janu Černochovou Řádem kněžny Olgy II. třídy. Udělil jí ho za osobní zásluhu na posílení mezistátní spolupráce a podporu státní svrchovanosti a územní integrity Ukrajiny, píše se v prohlášení ukrajinské prezidentské kanceláře.

Vladimír Ustyanovič: Černokněžna
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Zelenskyj Řádem za zásluhy I. třídy vyznamenal také ministra zahraničí Jana Lipavského. A jinak? Svět se asi zbláznil. Lež se stává normou, předseda základní organizace KSČ kandiduje na prezidenta, teroristické útoky jsou schvalovány a premiér české vlády prohlásil, že zatočí s inflací a za jeho vlády potraviny zlevnily. A nyní v daných souvislostech. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí

Nechtěl jsem se opakovat, protože ve veřejném prostoru se toho už namluvilo hodně kolem vystoupení naší vlády. Pokusím se udělat stručný soupis událostí, které mají dopad na českou veřejnost, zejména na její ekonomiku. Nebudu se vyjadřovat ani k tomu, jak učitel na funkci ministra vnitra zlikvidoval českou vnější rozvědku a prosazoval do funkce Mlejnka, kumpána mafiána Redla. Všem je jasné, že do Česka neproniknou žádné zpravodajské informace prioritního významu. Otázka cui bono?

Politik JUDr. Jindřich Rajchl podal trestní oznámení na ministryni Janu Černochovou z důvodu podpory a propagace terorismu za její vyjádření na Twitteru ze dne 21.8. 2022, kde uvedla že ji ,,není líto dcery ani truchlícího otce," kdy byla nastražena bomba v autě novinářky Darji Duginové, která následně zemřela. Paní Černochová se následně pokoušela svůj čin ospravedlnit výrokem, že tento útok není teroristickým aktem. Co jiného by mělo být považováno za teroristický útok, než nastražení bomby do auta civilisty s cílem jej usmrtit? Pamětníci si určitě vzpomenou na zavraždění izraelských sportovců na Mnichovské olympiádě Palestinskou teroristickou organizací – Černé září. Nedovedu si představit, že by celý civilizovaný svět tuto mnohonásobnou vraždu neodsoudil, pouze mimo radikální palestinské enklávy. Nejsem historik, ani pamětník události, kdy byl zavražděn prezident John Fitzgerald Kennedy, ale z konzultací vyplývá, že Nikita Chruščov a kubánský vůdce Fidel Castro vyjádřili soustrast a odsoudili tento hrůzný teroristický čin. Také administrativa Bílého domu odsoudila teroristický čin zabití novinářky Darji Duginové. Pouze paní Černochová si tento teroristický akt pochvaluje. Jak uvedl doktor Rajchl, Alexandr Dugin nikdy nebyl blízkým přítelem prezidenta Putina a viděli se pouze dvakrát.

Paní Černochová, co od Vás můžeme čekat? Vaše kroky směřují podle mne nejen k likvidaci českých ozbrojených sil, ale zejména k účelovému zrušení českých vzdušných sil. Jak se psalo mnohokrát, předražené letouny ze Spojených států mohou být dodány nejdříve za pět let a naše nebe bude pravděpodobně cíleně bez účasti našeho vojenského letectva. Další předražené nákupy zahraniční provenience v této hospodářské krizi směřují k bankrotu České republiky.

Rád bych tuto vládu požádal, nejen tuto vládu, ale všechny vlády Evropské unie, aby se zasadily o ukončení bojů na Ukrajině. Silná slova od našich vládních představitelů, kteří řešili bankrot Ruska a to, že ruské armádě dojdou potraviny a pohonné hmoty během několika měsíců jsou minulostí. Nyní Evropská unie přemýšlí, co dělat, aby sama nezbankrotovala a můžeme pouze doufat, že nenastane kanibalismus jednoho státu vůči druhému. Také jsem přesvědčen, že řešení je na jednotlivých státech, nikoliv na Evropské unii jako celku.

Poznámka na závěr – premiér Fiala označil účastníky sobotní demonstrace za ruské sympatizanty, takže to asi můžeme chápat tak, že Putin nám organizuje demonstrace proti vládě. V tu chvíli mě napadá přirovnání, že stejně, jako v Německu vypnuli jaderné elektrárny, tak i premiér Fiala vypnul mozek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…