Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!

15.09.2022 9:32 | Komentář

Ministři obrany z podstaty svých funkcí nevytvářejí mezinárodní politiku, „pouze“ realizují „obranná“ rozhodnutí svých vlád.

Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva u Chersonu

Přesto mohl být ten, kdo vyslechl páteční briefing ministrů Austina a Černochové, zklamán. Oba protagonisté sice pronesli řadu prohlášení – např. podle Austina Severoatlantická aliance nevyhledává konfrontaci s Ruskem a ani pro něj nepředstavuje hrozbu, … Pevný závazek bránit spojence je podle něj obzvlášť důležitý ve chvíli, kdy Rusko pokračuje ve své kruté a nevyprovokované válce proti Ukrajině. Černochová poznamenala, že ČR je jedním z pěti největších dodavatelů vojenského materiálu na Ukrajinu – na slova jako mír nebo příměří však posluchač čekal marně.

Jednat se přitom mělo a mohlo dávno, nikdo nemusel zbytečně umírat. Jednat se mělo hned, bez podmínek a s jediným cílem – okamžité příměří.

Jenže někdo tlačí Ukrajince, aby na jednání kývli teprve v okamžiku, kdy se hranice vrátí před rok 2014. Ale to může trvat několik desítek, možná i stovek let.

Takže se bude dál umírat. A naše zbraně budou dál zabíjet civilisty na Rusy obsazeném území.

Zjevně přichází čas na monotématické demonstrace (samozřejmě v mezích zákona) s konkrétním požadavkem:

Zastavte to šílenství, dokud je ještě čas!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.