Macek: Důvod k rozpadu pražské koalice? Samozřejmě velmi „ušlechtilý“

22.11.2011 10:30 | Zprávy

Komentář Miroslava Macka EXKLUZIVNĚ pro ParlamentníListy.cz

Macek: Důvod k rozpadu pražské koalice? Samozřejmě velmi „ušlechtilý“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pokud si ještě vzpomínáte, vyhrála komunální volby v Praze strana TOP 09, aby pak byla vyšachována za hry ODS a ČSSD, samozřejmě pod velice ušlechtilou záminkou, že staronová koalice bude tradičně řádně a rozpočtově odpovědně vládnout. Dnes zvoní této koalici hrana. Ale ne, abyste si mysleli, že jde jen o nějaké hrátky o primátorský post nebo o nedohodu nad dělením kořisti!

Kdepak, důvod je opět velice ušlechtilý: je nutno změnit radniční koalici, aby se mohlo řádně a rozpočtově odpovědně vládnout.

Pokud si ještě vzpomínáte, vládl tady kdysi reálný socialismus, ve kterém se spousta lidí naučila kolektivní neodpovědnosti. Pro množství lidí to bylo nesmírně výhodné, neboť nést za svá rozhodnutí osobní odpovědnost je břímě nelehké. Proto se také mnozí nepříliš radovali z toho, že by u nás kolektivní neodpovědnost měla skončit a spíše fandili jejímu „zlidštění" možností cestovat, nadávat beztrestně na poměry a nakupovat beze front.

Strachovali se však zbytečně. Vždyť si vezměte čerstvé rozhodnutí správní rady VZP, která rozhodovala o dalším osudu elektronických zdravotních knížek IZIP. Za změť mizerných rozhodnutí a mizerných smluv také nikdo konkrétní nemůže!

Více:
Magistrát se otřásá. Pražská ODS si odhlasovala ukončení koalice s ČSSD


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.