Nečas (SPOZ): Konec praktických lékařů v Čechách

04.12.2011 5:44 | Zprávy

Přestaňte s likvidací praktických lékařů, neprodražujte absurdními byrokratickými zásahy už tak drahé zdravotnictví, neobtěžujte bezbranné pacienty! To je vzkaz od SPOZ současné nekompetentní vládě.

Nečas (SPOZ): Konec praktických lékařů v Čechách
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Pod záminkou snižování zbytečných návštěv zavedla vláda poplatky u lékaře, přitom svými absurdními zákazy a příkazy nutí pacienty ke zbytečným návštěvám nejdražších specialistů, z praktických lékařů udělala recepční organizující schůzky pacientů se specialisty.

Občan, který musí takto nedobrovolně a nesmyslně prodražený systém financovat, je navíc extrémně nehumánním způsobem obtěžován nesmyslnými návštěvami u specialistů, kde už byl odborně vyšetřen, a to jen z důvodu vytištění předpisu. Kuriozitou je, že nejvíce jsou obtěžováni ti nejvíce nemocní a nesamostatní pacienti.

Pokud jako jediní na světě nechceme zcela zrušit systém praktických lékařů a nahradit ho řádově dražším systémem, kdy vše budou léčit nejdražší specialisté, je jediným možným řešením respektování lety osvědčené role praktického lékaře, který maximum diagnóz ošetřuje (po event. předch. konzultaci u specialisty) a hlavně medikuje sám a ke specialistovi odesílá pacienty v odůvodněných nezbytných případech.

SPOZ vyzývá vládu: ukončete nesmyslné zásahy destruující dosud fungující fragmenty státu (v tomto případě zdravotnictví) a věnujte se skutečným problémům komplikujícím život občanů a podvazujícím růst ekonomiky. Dětinsky naivní a primitivní bezbřehá víra v samospasitelnost byrokratických příkazů a zákazů nahrazujících systémová opatření, stejně jako nekonečné zvyšování poplatků namísto hledání úspor vede celý stát do záhuby.

MUDr. Lubomír Nečas – vedoucí odborné komise

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Hlavním cílem bylo ubránit Senát

8:05 Premiér Fiala: Hlavním cílem bylo ubránit Senát

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu