„A už je jasno, proč STAN usilovali o vnitro!“ Z SPD vyletěly zlé zprávy

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 16.01.2022 9:53 | Rozhovor

    „Vláda zatím nenabídla žádná konkrétní řešení, jak vyřešit drakonické zdražování cen energií, rostoucí ceny potravin či jak podpořit výstavbu bydlení,“ říká poslanec Jan Hrnčíř (SPD). „Zmatek nad zmatek,“ hodnotí pak vládní opatření proti covidu. V souvislosti s financováním STAN mluví o aroganci, stáž poslance Farského v USA označuje za pohrdání voliči. Vyjádřil se i k slovům Markéty Pekarové, která adresovala Maďarsku, nebo ke komentáři Lídy Rakušanové k Benešovým dekretům. Na závěr okomentoval i nedávný útok v Karlových Varech.

    „A už je jasno, proč STAN usilovali o vnitro!“ Z SPD vyletěly zlé zprávy
    Foto: CNN Prima NEWS
    Popisek: Jan Hrnčíř

    Více než dvacet tři hodiny trvalo jednání ohledně důvěry pro novou vládu. Pane poslanče, co říkáte na to, co se ve Sněmovně dělo?
     
    Svou důvěru jsem nově vzniklé vládě dát nemohl z mnoha důvodů. Mimo jiné proto, že tato vláda nebyla schopna předložit konkrétní řešení neutěšené ekonomické situace ČR, nedokázala říct, jak chce bojovat proti šílenému nárůstu cen energií a s inflací. Dále kvůli tomu, že vláda pomalu ani nezačala vládnout a již porušuje své předvolební sliby (zeštíhlení státního aparátu, přístup k povinné vakcinaci apod.).
     
    I kvůli tomu, že, ač se většině občanů ČR daří již nyní hůř, vláda odmítá přistoupit na námi navrhované zmrazení platů ústavních činitelů do konce volebního období, i když by se tím ušetřilo 2,5 miliardy a mohlo by se tak pomoci opravdu potřebným.
     
    Zarazilo mě vystoupení pana vicepremiéra Jurečky, který bohorovně oznámil, že vláda o hlasy opozice nestojí a nezajímá ji, co na plénu opoziční poslanci říkají. Tohle vystoupení popudilo mnoho kolegů z opozice. Ať žije ta nová správná demokracie!
     
    Bouřlivá diskuse byla kvůli financování hnutí STAN. Co si o tom myslíte a co v tomto směru považujete za největší problém?
     
    Zaráží mě ta arogance, s jakou se STAN staví ke svému prapodivnému financování, které nikdo nebyl s to řádně vysvětlit. Vždyť místopředseda STANu a náměstek středočeské hejtmanky za STAN Věslav Michalik, s jehož jménem je neprůhledné financování spojeno, doposud ani nevysvětlil, kde se vzaly stamiliony, které si půjčoval na své aktivity z kyperské firmy, kterou podle jeho slov vlastní jeho manželka.
     
    Teď už je všem jasné, proč hnutí STAN usilovalo o Ministerstvo vnitra. Snad nejskandálnější je absolutní nezájem většiny médií o tuto kauzu. Kde jsou hlídací psi demokracie?
     
     
    Některá média si smlsla na slovech vašeho stranického předsedy Tomia Okamury, že Markéta Pekarová nepodepsala Chartu 77, když ta v té době ještě ani nebyla na světě. Okamura se ohradil, že to bylo vytržené z kontextu. Co na to říct?
     
    Je to stále dokola. Věcně našemu programu nemohou nic vytknout, tak některá média manipulují výroky tak, aby nás poškodila a zesměšnila.
     
    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: David Hora

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Masaryk nezakládal republiku, aby tu vládli nejbohatší.“ Do Senátu kandiduje skladník

    21:20 „Masaryk nezakládal republiku, aby tu vládli nejbohatší.“ Do Senátu kandiduje skladník

    „Skladník do Senátu“, s tímto heslem kandiduje za Sociální demokracii do Senátu Lukáš Nozar z Mladob…