Hloupost a zlo Pekarové budí odpor u všech normálních lidí. Odpovězte jí u voleb, nabádá Okamura

21.07.2024 8:52 | Rozhovor

Paní Pekarová je podle mého názoru mimořádně zlý a nenávistný člověk, říká Tomio Okamura ke slovům předsedkyně Poslanecké sněmovny, že lidé jako Donald Trump sejí vítr a nemají se divit, že sklidí bouři. Její hloupost a zlo podle předsedy SPD budí odpor všech normálních lidí.

Hloupost a zlo Pekarové budí odpor u všech normálních lidí. Odpovězte jí u voleb, nabádá Okamura
Foto: archiv
Popisek: Lídr SPD Tomio Okamura na besedě v Praze

Velký rozruch vzbudil v tomto týdnu plán implementace Green Dealu v České republice. Tento plán ve třech dokumentech měla vláda schvalovat ve středu, ale nakonec konečné schválení odložila s tím, že o tom bude ještě diskutovat. Někteří lidé říkají, že premiér dostal strach, co si myslíte vy?

Fialova vláda, která se hlásí ke Green Dealu a podporuje ho a podpořila ho několikrát v rámci konkrétní legislativy i na jednání v Evropské unii, se podle mě zalekla negativních ohlasů na to, kolik bilionů bude Green Deal stát české občany. Bohužel Green Deal pro Českou republiku schválila předešlá Babišova vláda a současná pětikoalice v tom pokračuje. Nakonec bohužel bude chtít současná vláda tyto věci prosadit do českých zákonů. Jinak by se musela postavit proti Evropské unii a to oni nikdy neudělají.

Greendealové nesmysly z Bruselu Fialova vláda přímo podporuje, nebo se proti nim nikdy přímo nepostavila. Navíc premiér a ministři veřejně lžou, že implementace Green Dealu nebude znamenat zdražování. Přitom to už všichni vidíme na svých peněženkách v cenách energií i potravin. Green Deal je na zdražování založený. Má to lidi a firmy přinutit, aby přestali jezdit auty na benzín, aby přestali topit jako dosud, aby draze zateplovali budovy a podobně.

Jde o věc, kterou velmi intenzivně tlačí Evropská unie. Jak by se k tomu postavilo vaše hnutí, pokud by bylo ve vládě?

Klíčové budou volby do Sněmovny za rok. Chceme udělat co nejlepší volební výsledek, abychom byli v příští vládě a tyto šílené škodlivé věci budeme chtít zastavit. Je potřeba vrátit České republice prosperitu. Nyní se budeme snažit opatření Green Dealu co nejvíce brzdit, aby to v rámci českých zákonů vešlo co nejpozději v platnost a aby toho Fialova vláda stihla co nejméně prosadit. Samozřejmě se budeme snažit proti tomu bojovat i v Evropském parlamentu.

Máte nějak spočítáno, v jakých číslech škod se ony šíleně škodlivé věci pohybují?

Fialova vláda v rámci Green Dealu EU fakticky plánuje zdražit benzín i naftu o více než deset korun za litr, ale obrovsky zdraží i řada dalších věcí včetně bydlení, energií a potravin. Klíčovým nástrojem uvedeného umělého zdražení má být rozšíření systému emisních povolenek. A to takové, které se blíže dotkne obyčejných lidí. Od roku 2027 se ale má systém emisních povolenek rozšířit a nově vztahovat i třeba na bydlení a dopravu. Německý think-tank Agora Energiewende spočetl, že rozšíření systému emisních povolenek právě na dopravu, a tedy i pohonné hmoty, zdraží litr benzínu o 38 eurocentů, což je přibližně deset korun. Podobné, ne-li vyšší, bude zdražení nafty.

Lidem ale také v důsledku české verze Green Dealu zdraží věci jako parkování (cílem je vypudit auta z měst) či energie. Energie mají zdražit nad stávající rámec jak v případě elektřiny či plynu, tak pochopitelně uhlí. Dále vzroste cena podstatné části zboží z dovozu, třeba z Číny. Dojde totiž k zavedení uhlíkových cel.

Rozsáhlé změny obsažené v českém Green Dealu se nakonec týkají i výstavby a renovací budov. Budou muset být využívány nákladnější stavební materiály a technologie, což v důsledku prodraží bydlení jako takové.

Zásahy v zemědělství a lesnictví, včetně nových norem pro používání dusíkatých hnojiv, zase povedou ke zdržení potravin. Bude existovat i tlak na banky, aby poskytovaly úvěry jen těm společnostem, které plní zelené plány a prosazují uhlíkovou neutralitu. Mimochodem bych se nedivil, kdyby EU v rámci zelené ideologie zavedla i totalitní sociální kredity po vzoru Číny. Tedy, že kdo podporuje EU a Green Deal, bude mít větší šanci získat úvěr, vzdělání, práci a podobně... Mají se i rozšiřovat zóny, kde bude platit maximální rychlost 30 kilometrů za hodinu. Prakticky to bude mít dopad na vše a zdraží kvůli tomu všechno.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdyby za provokativní slova skutečně politici sklízeli bouři, tak Pekarová už dávno není mezi živými...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePreciosus , 21.07.2024 17:49:58

|  6 |  0

Další články z rubriky

Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

0:01 Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Sedm let byl Peter Weiss slovenským velvyslancem v Praze. Jedna z nejvýraznějších …