Milan Žitný: Na Fica tlačí chátra. A na co připravují vás v ČR?

26.08.2024 4:44 | Rozhovor

Bezohlednost aktivistické chátry. Tak popisuje slovenský publicista Milan Žitný tlak, který slovenská opozice vyvíjí na premiéra Roberta Fica. „Když premiér Matovič dal po volbách roku 2020 vyměnit prakticky všechny vysoké státní úředníky, v mnoha případech odborníky, jež nelze jen tak postrádat, a nahradil je nezkušenými amatéry, nikdo nevyrazil do ulic,“ odmítá v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz, že by personální změny v resortu kultury měly být „normalizací“. Objasňuje bílá místa kolem atentátu na Fica a věnuje se i dění v České republice.

Milan Žitný: Na Fica tlačí chátra. A na co připravují vás v ČR?
Foto: Stano Klačanský
Popisek: Milan Žitný

Naposledy jsme spolu hovořili těsně po atentátu na Roberta Fica. Nyní se Fico vrátil do veřejného života: Hovořil při oslavách sv. Cyrila a Metoděje, při návštěvě zemědělců a již se účastní jednání vlády. Nastal tedy, pokud jde o zapojení Fica do politiky, model „business as usual“, případně nastane, řekněme, do konce roku?

Návrat premiéra Fica do úřadu lze vnímat jako zmrtvýchvstání, neboť ani doktoři nevěřili, že následky atentátu přežije. Dodnes ale na sociálních sítích lze vidět bagatelizování jeho vážných zranění, případně i pochybnosti, zda vůbec zraněn byl, nebo zda se nejednalo o smluvenou inscenaci. Je děsivé vidět, jak nenávist k jednomu politikovi dokáže zatemnit mozky. Říká se, že kdo přežije vlastní smrt, dokáže porazit cokoliv. A Robert Fico se vyškrábal hrobaři z lopaty. Může za to vděčit lékařům i mimořádné kondici, s poznámkou, že tři bypassy představovaly veliké riziko. Bezohlednost aktivistické chátry je ovšem vitální a silná, takže nejen premiér, nýbrž i celá vláda, budou čelit až do konce mandátu neustálým tlakům od demonstrací v ulicích přes lživé hodnoticí zprávy orgánů EU o stavu lidských práv na Slovensku, až po omezování přístupu k energetickým zdrojům. Cíl je snad i pro slepé zcela viditelný – odstranit nynější vládu a vrátit poměry před rok 2023, do období, kdy vládla na Slovensku neodpornější a nejnekompetentnější lúza od vzniku samostatné republiky. To si dovoluji tvrdit jako zasvěcený pozorovatel té i nynější doby, a do tohoto hodnocení započítávám i období vlád premiéra Vladimíra Mečiara s jeho manýry venkovského rabiáta. Na Igora Matoviče prostě neměl. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přeji Slovákům , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAnyska , 26.08.2024 7:09:00
ať vše ustojí. Ficovi pevné nervy a hodně sil. Zároveň trošku závidím, že se jim už povedlo zbavit se té progresivistické lůzy ve vedení statu a hlavně to, že obyčejní lidé už prohlédli podfuk minulé vládní garnitury. Všimnete si kdo nejvíc řve. Bratislavská herecká banda, která nejvíc profitovala v časech minulých. Držim palce i ministryni Šimkovičové. Jen tak dál.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Vítězství na podzim, plánuje Zelenskyj. Šándor nevidí, čím by Rusy mohl přitlačit

11:26 Vítězství na podzim, plánuje Zelenskyj. Šándor nevidí, čím by Rusy mohl přitlačit

Rusko nezlomily ani sankce, ani silná podpora Západu bojující Ukrajině. Bývalý náčelník vojenského z…