Orbán jedná, aby lidé jako já nemuseli umírat, říká Matěj Gregor

15.07.2024 13:00 | Rozhovor

„Mám tušení, že jednání Viktora Orbána se nazývá diplomacie a je skvělou alternativou k tomu, aby lidé mého věku nemuseli umírat brutální smrtí v zákopech za zvuku výbuchů, jako tomu bylo mnohokrát v historii,“ říká Matěj Gregor (Svobodní). Pro vládní koalici má návrh, jaké výdaje by šlo osekat, aby se lidem nemusela několikanásobně zvyšovat daň z nemovitosti. Došlo i na atentáty na Fica a Trumpa nebo na strašení vysokými teplotami v červenci.

Orbán jedná, aby lidé jako já nemuseli umírat, říká Matěj Gregor
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Matěj Gregor

Premiér Petr Fiala okomentoval vznik nové evropské frakce Patriots for Europe slovy „Patrioti pro Evropu slouží zájmům Ruska. Ať už vědomě, či nevědomě. A tím ohrožují bezpečnost a svobodu Evropy.“ Váš názor?

Nevím, jak by frakce v Evropském parlamentu složená z demokraticky zvolených národních stran mohla sloužit ruským zájmům. Chápu obavy ze „zrady“ českých zájmů, ale jediný, kdo české zájmy dlouhodobě zrazuje, je Petr Fiala. A to jak Green Dealem, tak naprosto servilní politikou vůči Evropské unii. 

Frakce Patriotů se možná až nečekaně stala třetí nejsilnější frakcí a z toho má dozajista Petr Fiala společně s celou ODS husí kůži a možná i vyrážku. Prozatím se jedná o nejambicióznější subjekt, co se boje proti progresivistickému směrování EU týče. Držím jim palce a mám radost, že Česká republika má hned dva zástupce v této frakci.

Televizní předpovědi počasí předávají divákům sdělení i za pomoci barev. Teplé barvy mají znázorňovat opravdu vysoké teploty. Jaký je váš názor na situace, kdy se v televizním zpravodajství objeví temně rudá barva u území, kde červencová předpověď maximální teploty hovoří o 28–31 stupních Celsia?

Možná je to tím, že jsem ještě mladý, ale jaksi mě nepřekvapuje, že je v červenci venku teplo. Viděl jsem koláže z roku 2017–2018, kde se takové barvy nepoužívaly. Dnes to dělají veškerá média a mě to přesvědčuje jen o tom, že jakkoliv se názvy a tváře mediálních stanic liší, tak pro většinu z nich platí jednotné klimaalarmické zadání. Strašit lidi. Pokud je 28 stupňů tmavě červená, pak skutečně nevím, jaké barvy si připravují pro 40stupňová vedra na Sicílii.

S úsměvem jsem si vzpomněl na to, jak Danuše Nerudová předvídala miliardovou migraci lidí z Afriky kvůli klimatické změně.

Co říkáte na výsledky francouzských voleb do Národního shromáždění? Strana Marine Le Penové Národní sdružení ve druhém kole získala 37 % hlasů, ale kvůli francouzskému volebnímu systému skončila na pásce až třetí za socialisty a macronisty. K vládě má nejblíže lídr levice Mélenchon.

Je to smutné, ale bohužel to potvrdilo socialistické kořeny Francie. Po prostudování programu levicového bloku není přehnané, když budoucí vládní koalici nazveme komunistickou. Objevují se informace o plánované migraci majetku vlivných francouzských investorů.

Pokud prezident Macron očekával, že volby povedou k uklidnění situace a větší politické stabilitě v zemi, bojím se, že se stane pravý opak a napětí ve francouzské společnosti vzroste.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Nerozumím tomu, co vlastně hájíte?

Chcete být liberální a legalizovat marihuanu nebo jste horší jak komunisté, kteří zakazovali kde co? Narážím na ten váš nápad omezit večer alkohol. Co je to za nesmysl? Myslíte, že to vyřeší problémy, které jsou s alkoholem, protože netvrdím, že nejsou.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A současně zítra jedná Fiala jak dále vykrást náš státní rozpočet a okrást důchodce aby mohl posílat ukrům munici, v zimě elektřinu a , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 15.07.2024 13:35:33
starat se tu o ukrajinské zběhy a další parazity. Nikdo soudný přece nemůže očekávat, že nám za něco z toho Ukrajina zaplatí.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vyhazov bez důvodu - klacek na „neposlušné“. A ekonomiku fakt nespasí, vzkazuje Konečná

16:22 Vyhazov bez důvodu - klacek na „neposlušné“. A ekonomiku fakt nespasí, vzkazuje Konečná

Kolik průměrných hrubých ročních mezd je v ČR třeba na pořízení vlastního nového bytu? I o tom v roz…