Zelený-Atapana: Green Deal je velký podvod na lidi. Jsme klamáni politiky, svět je řízen jinými

01.10.2021 9:16 | Rozhovor

Čestný a schopný člověk, který má přirozené charisma, je na výši fyzicky i duševně, nemůže být ani u nás, ale ani ve světě nikdy zvolen. „Protože musí skákat, jak někdo v pozadí píská. Jsou to figurky nastrčené mocnými korporacemi. A my jsme otroci těchto korporací, ti zvolení nám to naše otroctví jenom zprostředkovávají. Jsme v pasti, nemáme řešení,“ tvrdí pro ParlamentníListy.cz etnolog, spisovatel a publicista Mnislav Zelený, který byl při svém pobytu mezi indiány adoptován do kmene Jawalapiti a získal indiánské jméno Atapana. Právě s jejich kulturou srovnává volby v naší civilizaci.

Zelený-Atapana: Green Deal je velký podvod na lidi. Jsme klamáni politiky, svět je řízen jinými
Foto: Archiv MZA
Popisek: Mnislav Zelený Atapana

Oslovuje vás něčím předvolební kampaň, která už jde do finiše, nebo byste čekal od politických stran něco jiného, než předvádějí?

My jsme v pasti, a to už dost dlouhou dobu. A to, co se předvádí, je divadlo. Je to hra podobná tomu, co se předvádí skoro na celém světě, v tzv. světě demokracie. Je to pořád o tom samém. Jsou to předvolební sliby, sliby chyby, jen aby někdo získal moc. A nikdo neříká pravdu. Vzpomeňte, co prohlásil kdysi předseda ODS pan Topolánek: „Kdybychom říkali pravdu, tak nás nezvolí“. Je to jednoduché, je to snůška lží. Řekněme si to otevřeně, protože to tak je. Jediný Topolánek měl odvahu říct pravdu!

Co tou pastí myslíte?

To, že nemáme řešení. Ať zvolíme toho či onoho, tak jeden je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. A to mluvím o tzv. demokratických stranách, za které se ovšem prohlašují všichni. Ale to není žádná demokracie. Nám totiž nechce vládnout žádný výkvět společnosti. Výkvět společnosti je někde jinde, ale určitě ne v politice.

I když Milion chvilek už dlouho skomírá na nezájem veřejnosti, tak jeho dobrovolníci se snaží na poslední chvíli ovlivnit voliče pro koalice Spolu a Pirátů se STAN. Začátkem týdne se pokusili jakýmsi happeningem odradit od hlasování pro hnutí ANO. Podaří se jim přesvědčit lidi, že pokud zůstane Andrej Babiš v čele vlády, bude to mnohem horší než doteď?

Já se na všechno dívám trošičku víc shora. A vnímám, že je to všechno na nás jakýsi podvod, protože nějaká demokracie neexistuje. Ten, kdo vládne, je někdo jiný. Všechny vlády, které vznikají, ať už v Německu nebo v Americe, jsou submisivní vůči nadnárodním korporacím, což jsou ty, které nám vládnou. Každá strana, každá vláda se pak vůči nim vymezuje, jestli s nimi bude více, či méně kolaborovat. Ale my, normální lidé, jsme v pasti. Pro nás je jedno jestli vyhraje volby tahle, nebo tamta strana.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jiří Hroník

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

4:44 Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

„Minimálně dvacet milionů korun vyhozených z našich daní do kanálu. A pokud budou nový šéf a jeho ne…