Zeman pro PL: K atentátu dojde i v České republice

30.05.2024 4:44 | Rozhovor

Může v České republice dojít k podobnému atentátu jako na Slovensku v případě Roberta Fica? „Dokonce dříve, nebo později k tomu velmi pravděpodobně dojde,“ řekl ParlamentnímListům.cz někdejší prezident Miloš Zeman. „Jednak proto, že v české populaci je celá řada bláznů, a někteří z nich jsou dokonce vybaveni střelnou zbraní. Za další mohu říci, že moje mínění o českých novinářích je obecně známo,“ dodal. Hovořil i o premiéru Fialovi, který dle něj nedrží slovo, i o novém vládním činiteli, plukovníku Otakaru Foltýnovi.

Zeman pro PL: K atentátu dojde i v České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident Miloš Zeman vystoupil na semináři Evropa a svět 2030 pořádaného pod záštitou poslanců Vladimíra Zlínského a Marie Pošarové

Pane prezidente, v úterý jste prohrál soud v první instanci s Džamilou Stehlíkovou, která o vás veřejně rozšiřovala údajné diagnózy, které však podle vás naprosto nesedí s reálným stavem. Jaký je váš komentář?

Právě jsem dostal informace od svého advokáta, který říká, a to je nejpodstatnější, že se hodlá odvolat. Samozřejmě má několik kritických poznámek, které vám mohu dát k dispozici. Vzhledem k tomu, že je na řadě odvolání, tak podobně jako v hokeji, politice i soudních sporech, rozhoduje až závěr. Počkejme si na definitivní výsledek.

Soud argumentoval jakousi znalkyní, která tvrdila, že by se pomocí veřejných zdrojů mohlo dojít ke stejným závěrům jako Stehlíková. Šlo o články v médiích. Lze tedy stanovit něčí diagnózu na dálku pomocí novinářských článků?

Jako laik nevěřím tomu, že lze medicínskou diagnózu udělat na dálku. Tím spíše, když se bude opírat pouze o informace ze stejně neinformovaných zdrojů, jako jsou média.

Naopak jste před týdnem vyhrál soud nad Pavlem Novotným, který se vám musel omluvit a zaplatit finanční obnos. Operoval jste při sporu i s tím, že Novotný může vzhledem k předchozí podmínce jít do vězení?

S tím musí operovat především soud, a nikoli já nebo můj advokát.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zeman je frajer a pořád mu to myslí., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHabar , 30.05.2024 14:47:17

|  7 |  0

Další články z rubriky

Bohatí mafiáni se vykoupí. Fialova vláda chrání zločince, říká Okamura

22:00 Bohatí mafiáni se vykoupí. Fialova vláda chrání zločince, říká Okamura

Vidíme, že Fialova vláda chce chránit zločince na úkor slušných lidí, říká Tomio Okamura. Představa …