Jak si vede Miloš Zeman jako prezident, který je teď zhruba v první polovině svého mandátu?
Musím konstatovat, že mě nijak nepřekvapil. Předpokládal jsem, že bude prezidentem, jakým je. Proto jsem ho také nevolil. Jeho kandidaturu jsem bral jako satisfakci pro něj, kdy ho předtím zradila vlastní strana, jeho chlapci, které si sám vybral. Myslím, že tak jedná vůči celé zemi. Vychutnává si to. Pravdou je, že mám občas legraci z toho, jak kašle na politiky, na vládu, na Parlament. Je prostě utržený ze řetězu. Chválabohu nemá takovou moc, protože má autoritářské akcentace. Ukazuje se, že i když jen krátkou dobu v roce 1968 byl komunistou, že to v něm prostě je. Že je oportunista. Do takové zločinecké strany se neleze za žádných okolností. Mě tedy pan Zeman nijak nepřekvapil a nepovažuji ho ani za svého prezidenta. Nejenže jsem ho nevolil, ale i proto, jak se chová.
Co říkáte na takzvanou kauzu Peroutka?
To je vrchol všeho. Hluboce lidsky mě uráží, jak se do Peroutky pustil. A není schopen se omluvit. Ty jeho samolibost, nabubřelost, domýšlivost jsou urážlivé hluboce. Peroutkovi nesahá ani po kotníky. Tenhle člověk by se za nacistů s prominutím podělal. Peroutka celý nacismus seděl. Právě za ten článek, který oni chtěli s tím jeho „Ovečkou“ překroutit.
Ve výsledku tedy nejsem překvapen a musím říci, že jsme velkorysý národ, protože nejdeme a nechytneme ho a nevyhodíme ho z Hradu. Protože jsme si ho nezvolili. Že si ho zvolila půlka národa, je lež. Jen slabá třetina. 40 procent občanů vůbec nešlo volit – nechtělo ani Karla Schwarzenberga, ani Miloše Zemana. Občas nás baví, ale je to smutné, když máme na Hradě trošku klauna.
Jak vidíte jeho postoj k Rusku?
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Oldřich Szaban