„Dnes v době, kdy informace o krachu jednání začala média zveřejňovat na internetových serverech, projednávali jsme ve Všeobecné zdravotní pojišťovně klíčový dokument – zdravotně pojistný plán. Vedle mne na tomto téměř celodenním jednání seděli další straničtí kolegové – Marek Šnajdr, Tomáš Úlehla a Petr Tluchoř, kteří jsou označováni za rebely. Žádné jednání s premiérem se tedy nemohlo uskutečnit, nevím, kdo tyto dezinformace šíří,“ řekl Šťastný ParlamentnímListům.cz. A dodal, že se novinářským kachnám společně smáli. Také premiér Petr Nečas popřel, že by v posledních dnech proběhlo jednání s poslanci označovanými za rebely, které by skončilo krachem.
Šťastný: Já jsem solitér, takový polorebel
Poslanci o daňovém balíčku mají rozhodovat v úterý. Pracovní skupina ODS a potom i poslanecký klub se mají sejít ještě v úterý dopoledne, aby se pokusili před hlasováním v Poslanecké sněmovně dojít ke kompromisu. „Skupina poslanců se schází v rámci pracovní skupiny, probíhají i separátní jednání s premiérem,“ prohlásil Šťastný, který sice do skupiny rebelů nepatří, ale sám se označuje za polorebela, protože s řadou návrhů také nesouhlasí. „Ale jsem solitér, mé názory premiér zná, dlouhodobě je vyjadřuji,“ dodal.
Kdy dojde k hlasování o balíčku, není zatím jasné
Zatím však není zcela jasné, kdy se bude v dolní komoře o daňových zákonech jednat. Bude záležet hlavně na domluvě uvnitř ODS. Názory na termín projednávání se ovšem liší, někteří občanští demokraté o nich chtějí rozhodnout co nejdříve, ale objevují se i názory, že by se mělo počkat až po kongresu strany, kde se bude volit nové vedení. Kongres ODS se koná první listopadový víkend v Brně.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Libuše Frantová