Töpfer: Kdyby mi o vzestupu komunistů řekli před 23 lety, nevěřil bych

14.10.2012 19:40 | Zprávy

Podle senátora Tomáše Töpfera (za ODS) se výsledek občanských demokratů dal čekat. Žádná vláda, která dělá reformy, nebo se pokouší o nějakou odpovědnost, totiž nemůže být u voličů populární. Přesto tvrdí, že je tento výsledek ve světle roku 1989 překvapivý.

Töpfer: Kdyby mi o vzestupu komunistů řekli před 23 lety, nevěřil bych
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

„Těším se, až to vyhraje sociální demokracie a bude muset dodržovat maastrichtská kritéria a fiskální zodpovědnost, kterou nám diktuje Evropská unie, jak bude oblíbená u voličů,“ zmiňuje se v rozhovoru pro Týden.cz Töpfer.

Za velkým úspěchem komunistů, když například na Praze 8 pokračuje do druhého kola Jiří Dolejš, jsou podle senátora bohužel nemoce naší mladé demokracie. „Lidé, kteří mají pocit, že už demokracii nemusejí vůbec znova pěstovat a hájit, tak odjedou na chatu,“ říká Töpfer s tím, že to byly zřejmě protestní hlasy a hlasy voličů, kteří tradičně k volbám chodí.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Jiří Horák, Ph.D. byl položen dotaz

S kým bysme měli vést válku?

Když se tak připravujeme na válku a chcete posílit rozpočet na obranu, proti komu myslíte, že bude válka vedena? Rusko proti všem? Ač je podle mě Putin šílenec, podle mě vzhledem k tomu, že jaké má problémy na Ukrajině, nemyslím, že by útočil na někoho dalšího, navíc třeba my. Jsme přeci v NATO, a t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…