Boskovice: O skateparku a trailech se jednalo přímo v terénu

08.02.2021 14:05 | Zprávy

Ve čtvrtek 4. 2. 2021 se konalo pracovní jednání v prostoru Sportparku Boskovice a v areálu Boskovických stezek.

Boskovice: O skateparku a trailech se jednalo přímo v terénu
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Na jednání z 26. ledna, na kterém se na městském úřadě hovořilo o možnostech umístění skateparku  a vybudování nových cyklistických trailů, navázalo ve čtvrtek 4. února pracovní jednání, které se na návrh starosty města Jaroslava Dohnálka konalo přímo v areálu Sportparku Boskovice a Boskovických stezek.

Místostarosta Lukáš Holík představil jako možnou lokalitu pro vybudování  skateparku prostor mezi Sportparkem a sběrným dvorem. Odbor správy majetku a odbor tvorby a ochrany životního prostředí musí prověřit, jaký prostor by byl v této lokalitě k dispozici a za jakých podmínek, protože zde byl realizován dotovaný projekt výsadby stromů, kterému ještě neskončila doba udržitelnosti.

V městských lesích byla diskutována možnost rozšíření Boskovických stezek o tréninkové traily pro mládežnické cyklistické oddíly. Správcem městských lesů je pověřen lesní hospodář Tomáš Minx. Ten upozornil, že prioritou je hospodářská funkce lesa a dodržování lesního zákona. Zdůraznil, že je nutná koordinace mezi lesním hospodářem, správcem Sportparku Boskovice a trenéry mládežnických cyklistických oddílů, které tyto prostory využívají k tréninkům.

V areálu Boskovických stezek ukázal přítomným budování traily, které byly vybudovány cyklisty „na černo“ mimo vyznačená a schválená území, což je v rozporu s lesním zákonem.

Byla dohodnuta další těsná spolupráce lesního hospodáře a tvůrců volnočasových aktivit v tomto areálu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nová Paka: Nový domov pro osoby se zdravotním postižením

22:41 Nová Paka: Nový domov pro osoby se zdravotním postižením

Královéhradecký kraj zahájil v Nové Pace stavbu domova pro osoby se zdravotním postižením. Nové komu…