České Budějovice: Město loni hospodařilo s přebytkem

02.07.2024 7:17 | Tisková zpráva

Českobudějovičtí zastupitelé schválili závěrečný účet a účetní závěrku statutárního města.

České Budějovice: Město loni hospodařilo s přebytkem
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Loni jsme hospodařili s přebytkem 40 milionů korun, což je myslím velmi dobrá zpráva, protože jsme předpokládali schodek více než 900 milionů. Za tímto velmi pěkným konečným výsledkem stojí vyšší výběr daní, konkrétně jde o posílení městského rozpočtu o částku 2,5 miliardy korun a dále také fakt, že se nám investiční akce daří soutěžit levněji, než se původně předpokládalo. Některé investice jsme potom museli, z různých důvodů, posunout na příští rok,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Maroš.

Na příjmech město vloni získalo 3,63 miliardy a na výdaje uvolnilo 3,59 miliardy. „To je vůbec nejvyšší objem peněz, s nimiž radnice v jednom roce pracovala. Investovali jsme rekordní jednu miliardu a 80 milionů a ten přebytek nás samozřejmě těší a svědčí o velmi slušné ekonomické kondici našeho města, “ dodal 1. náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

20:27 Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

Do Kladna přijela na konci června první část letošní dodávky elektrobusů značky SOR, typ NS electric…