České Budějovice: U Hvízdala je nová stezka i poptávkový semafor

19.10.2024 20:31 | Tisková zpráva

V současné době jsou těsně před dokončením veškeré práce zlepšující okolí U Hvízdala v sousedství Arpidy. „Hotová je mlatová stezka pro pěší směrem od Husovy ulice podél bytových domů, kde vznikla příjemná odpočinková zóna pod korunami stromů. Ještě tam budou v nejbližší době doplněny lavičky,“ říká 1. náměstek primátorky Petr Maroš s tím, že město vyšlo vstříc i majitelům pejsků. Jde totiž o velmi vyhledávanou lokalitu, proto jsou na místě nově také koše na psí exkrementy. Stavba počítá i s náhradní výsadbou v podobě deseti stromů u stezky a trvalkového záhonu poblíž zastávky MHD.

České Budějovice: U Hvízdala je nová stezka i poptávkový semafor
Foto: Zuzana Bednářová
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Při pohybu na stezce je dočasně nutná zvýšená opatrnost, jsou tam instalovány cedule „Procházíte stavbou“, komunikace bude oficiálně otevřena v blízké době. „Tato akce zahrnuje také úpravu části povrchu komunikace a chodníku v ulici U Hvízdala a doplnění veřejného osvětlení. Kvůli snazšímu a bezpečnějšímu přístupu pěších na stezku byl na nedalekém přechodu na Husově třídě osazen poptávkový semafor, který má trvale zelenou pro projíždějící vozidla. K jejímu přerušení dochází jen při stisku poptávkového chodeckého tlačítka,“ doplňuje k novinkám náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Velkého uznání se městu dostalo i od ředitele Arpidy Marka Wohlgemutha. „Jsem opravdu úplně nadšený. Nemluvím jenom za sebe, ale i za naše klienty, kterým město opravdu usnadnilo život, a všem patří upřímné poděkování,“ říká. Nově vzniklou bezpečnou trasu jistě uvítají nejen klienti Arpidy, ale i školky, senioři a ostatní, kteří tudy směřují do oblasti Vrbenských rybníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Turnov: Čistá řeka Jizera i u nás

20:31 Turnov: Čistá řeka Jizera i u nás

Pod záštitou hlavního organizátora MAS Dolní Pojizeří proběhl již 7. ročník oblíbené akce Čistá řeka…